Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes GLA 45 AMG

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-01-2014

Binnenkort mag een compacte SUV het AMG-logo dragen. De Mercedes GLA is vanaf juli namelijk verkrijgbaar met dezelfde 360 pk sterke motor als de A en CLA 45 AMG.

Zoals al duidelijk werd gemaakt op het autosalon van Los Angeles met de GLA 45 AMG Concept heeft Mercedes een sportieve afgeleide gemaakt van zijn compacte SUV GLA die zijn debuut beleeft op het salon van Detroit. Deze GLA 45 AMG wordt aangedreven door dezelfde 360 pk en 450 Nm sterke 2.0-turboviercilinder als de A en CLA 45 AMG. Hij wordt standaard gekoppeld aan een gerobotiseerde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling en maakt gebruik van vierwielaandrijving. Met die wapenuitrusting kan de compacte SUV naar 100 km/h spurten in 4,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Mercedes is bijzonder fier op het lage verbruik van het geheel, met een normgemiddelde van 7,5 l/100 km (175 g CO2/km).

Het onderstel, met McPherson-veerpoten vooraan en een meerarmige as achteraan van de GLA is aangepast aan de AMG-spieren. Hij heeft specifieke veren, dempers en antirolstangen. Als optie biedt Mercedes nog een Performance AMG-Pack met nog stugger afgestelde veren en dempers. Een sportuitlaat met gestuurde kleppen, die de viercilinder luid laat brullen, is echter standaard, al laat het Performance AMG-Pack hem nog meer roffelen. Verder hebben het interieur en het koetswerk recht op een specifieke behandeling zodat de AMG-versie zich uiterlijk onderscheidt van andere GLA's. Vanaf juli staat de GLA 45 AMG in de showroom, maar hij kan al vanaf maart worden besteld.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten