Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes S-Klasse Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-02-2014

De Mercedes S-Klasse Coupé, die wordt onthuld in Genève, krijgt een heel eigen stijl. De tweedeurs pakt boven uit met een straffe innovatie: een ophanging die in bochten 'meeleunt'. Aanvankelijk is hij er met een 455 pk sterke V8.

Op het salon van Genève (6 tot 16 maart) onthult Mercedes de S-Klasse Coupé, die de CL vervangt. De tweedeurs coupé vertoont een agressievere stijl dan de luxeberline waar hij van is afgeleid. Hij kan bogen op alle innovaties van de S-Klasse op gebied van comfort en veiligheid. Als optie kan hij worden uitgerust met het Magic Body Control, dat wegoneffenheden 'ziet' met een stereocamera en zo de ophanging voorbereidt. Nieuw voor de Coupé is dat hij met die ophanging met een bocht kan 'meeleunen', zoals een motorfiets. Mercedes geeft aan dat die technologie de dwarsacceleratie voor de inzittenden vermindert.

De enige opvallende verschillen in het interieur zijn de stoelen en het stuurwiel. Dat laatste heeft drie in plaats van twee spaken en krijgt de naam “Super Sport”. De stoelen hebben een sportiever karkas en omarmen de bestuurder meer dan in de berline. Ze zijn bovendien verwarmd en geventileerd. Zelfs de armleuningen zijn trouwens verwarmd. Onder de motorkap begint de carrière van de Coupé met een 4.7-V8 met twee turbo's die 455 pk en 700 Nm levert. Qua personaliseringsmogelijkheden biedt Mercedes led-koplampen aan met 47 Swarovski-kristallen. De luxueuze vierzitter komt deze zomer naar de dealers.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten