Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mini Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-06-2011

Twee weken na de eerste foto's van een gecamoufleerde versie geeft Mini nu officiële afbeeldingen vrij van zijn Coupé, de eerste strikte tweezitter van het Britse merk.

De Mini Coupé is 3,73 meter lang en met zijn hoogte van 1.378 millimeter (1.384 millimeter voor de John Cooper Works-versie) is hij erg laag, nog bijna 3 centimeter lager dan een klassieke Mini. Het dak, dat als een petje op de auto lijkt te liggen, eindigt in een geïntegreerde spoiler. Vanaf 80 km/h klapt nog een tweede, actieve spoiler omhoog om de luchtstroom rond de achterruit te verbeteren. Onder de 60 km/h zakt hij terug naar beneden. Een knop in het interieur maakt het bovendien mogelijk om de actieve spoiler manueel omhoog te krikken.

De Mini Coupé is afgesteld om een sportief rijgevoel te geven. De ingenieurs hebben daarvoor gesleuteld aan het onderstel, de koetswerkstijfheid en de gewichtsverdeling. De viercilindermotoren zijn ook afgestemd op dynamisch gebruik, met in het bijzonder een Cooper S met 184 pk (135 kW) en een John Cooper Works met 211 pk (155 kW), die naar 100 km/h accelereren in respectievelijk 6,9 en 6,4 seconden.

De rest van het gamma is opgebouwd uit de Cooper (122 pk/90 kW) en de Cooper SD met 143 pk (105 kW). Elke variant is uitgerust met technologie om het verbruik te reduceren. De standaard manuele zesbak kan als optie worden vervangen door een zestrapsautomaat, behalve in de John Cooper Works. Die laatste is wel als enige standaard uitgerust met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel.

De toegang tot de 280 liter grote koffer gaat via de klep of via een doorlaadluik (20 x 36 centimeter) in het interieur. Bij gebrek aan een achterbank is een extra bergruimte vrijgekomen. Twee uithollingen in de hemelbekleding zijn er om te voorkomen dat grotere mensen het hoofd stoten. Sportstoelen zijn standaard. Verder is de Coupé uitgerust met 'Mini Touch' met een grote, centrale teller. De personaliseringsmogelijkheden zijn, zoals altijd bij Mini, zeer uitgebreid. Op de foto's zijn bijvoorbeeld sportieve lijnen in lengterichting te zien. In september komt de Mini Coupé op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten