Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mini Roadster

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-10-2011

De Mini Roadster is het logische vervolg op de Coupé en wordt de eerste open tweezitter van het Britse merk. In tegenstelling tot bij de Mini cabriolet gaat het dak van de Roadster niet elektrisch maar handmatig open.

De Mini Roadster wordt het zesde model van de Britse BMW-dochter. De 3,73 meter lange auto is slechts 1,39 meter hoog. De technisch nauw aan de Coupé verwant tweezitter heeft een stoffen kap. Die laat zich in een handomdraai manueel openen met slechts één gestrekte arm. Het windnet tussen de rolbeugels is een optie. Achter de stoelen is ruimte om tassen te droppen en de koffer is 240 liter groot. Een doorlaadluik maakt het mogelijk om lange voorwerpen te vervoeren.

Onder de motorkap liggen dezelfde motoren als in de Coupé. Topversie is de John Cooper Works (JCW) met 211 pk (155 kW) uit een drukgevoede 1.6. De Cooper S haalt 184 pk (135 kW) uit dezelfde motor terwijl de atmosferische Cooper het houdt bij 122 pk (90 kW). Er komt zelfs een dieselversie, de Cooper SD, met 143 pk (105 kW). Die is het zuinigst met een normverbruik van 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 118 g/km, terwijl de dorstigste variant JCW uitkomt op 169 g/km. De sprints naar 100 km/h nemen 6,5 ( JCW) tot 9,2 seconden (Cooper) in beslag.

Op de kofferklep is dezelfde automatisch uitklappende spoiler te vinden als op de Coupé. Die komt bij 80 km/h naar boven. Mini biedt heel wat moderne entertainment- en communicatietechnologie aan. Zo kan je aan boord een webradio beluisteren, allerlei zaken opzoeken op Google of je Facebook- of Twitter-profiel updaten van in de auto. De Mini Roadster staat bij de dealer vanaf februari 2012.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten