Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nissan GT-R en GT-R Nismo

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-11-2013

Zoals elk jaar ondergaat de Nissan GT-R een aantal verbeteringen. Maar dit jaar wordt bovendien een nieuwe, extra sportieve versie toegevoegd, de Nismo. Die zette een machtige tijd neer op de Nürburgring.

Op het salon van Tokio onthulde Nissan de nieuwste evolutie van zijn supersportwagen GT-R. De ophanging is herijkt, aan het uiterlijk zijn wat details bijgeschaafd, met led-koplampen, en het interieur is wat anders aangekleed. Het grote nieuws is echter dat een Nismo-variant aan de catalogus wordt toegevoegd. De GT-R Nismo levert 600 pk en 652 Nm, wat 50 pk en 20 Nm meer is dan standaard. Dat is het resultaat van twee nieuwe turbo's op de 3.8-V6. Deze versie rondt de beroemde Nürburgring in 7 minuten en 8 seconden, wat hem in de Top Vijf voor seriemodellen plaatst.

Voor de GT-R Nismo hebben de ingenieurs hun ervaringen uit de autosport gebruikt. Zo is de ophanging geïnspireerd op die van racewagens, met specifieke Bilstein DampTronic-schokdempers. Die kunnen door de bestuurder in drie modi worden ingesteld: Comfort, Normal en Racing (enkel geschikt voor circuit). Verder ontwikkelde Dunlop speciaal nieuwe banden in de maat 255/40 ZRF20 vooraan en 285/35 ZRF20 achteraan. Door een herwerkte stroomlijn, met een andere kofferspoiler, voorbumper en diffusor, wordt bij 300 km/h liefst 100 kilo extra neerwaartse druk opgewekt. De GT-R Nismo komt in de loop van 2014 op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten