Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nissan Juke

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-03-2014

Nissan heeft op het salon van Genève de facelift van zijn Juke voorgesteld. De SUV krijgt boemerangvormige dagrijlichten, maar behoudt zijn ronde koplampen. Daarnaast heeft hij nog recht op enkele andere evoluties.

De Nissan Juke kreeg een facelift ter gelegenheid van het salon van Genève (van 6 tot 16 maart). De Japanse compacte SUV behoudt zijn ronde ogen, maar de lichten daarboven zijn voortaan boemerangvormig. Ook het radiatorrooster, de bumpers en de buitenspiegelbehuizingen werden onder handen genomen. In die laatste zijn voortaan zijdelingse richtingaanwijzers geïntegreerd. De boemerangvorm is ook terug te vinden in de achterlichten. Voor de tweewielaangedreven versies gaat het laadvolume er met 40 procent op vooruit, tot 354 liter onder het bagagescherm. Nog een nieuwigheid is het panoramische open dak van glas over een lengte van 837 millimeter.

Tegelijk met zijn facelift krijgt de Juke een resem rijhulpsystemen, zoals een spoorassistent en sensoren die bewegende voorwerpen kunnen detecteren. Daarnaast heeft hij voortaan recht op een systeem met vier camera's voor een panoramisch zicht rond de auto (Around View Monitor). Het recent geoptimaliseerde dieselaanbod blijft onveranderd, met de 1.5 dCi van 110 pk. Het benzinegamma werd echter herwerkt: de 1.2 DIG-T van 115 pk vervangt de 1.6 van 117 pk, terwijl de 1.6 DIG-T nog altijd 190 pk ontwikkelt, maar meer koppel kreeg bij lage toeren. De 1.6 DIG-T met vierwielaandrijving ten slotte kan worden gekoppeld aan een nieuwe CVT-versnellingsbak met een sequentiële modus met zeven virtuele verhoudingen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten