Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Corsa

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-11-2009

De Opel Corsa verandert uiterlijk niet, maar onderhuids wordt hij fors aangepast. Het verbruik daalt en de nieuwe Ecoflex stoot nog maar 98 gram CO2 per kilometer uit.

De Opel Corsa krijgt een facelift die er geen is, want uiterlijk verandert hij niet, in tegenstelling tot de motoren en het onderstel. Zo is de achteras nieuw en zijn de schokdempers voor de vier wielen herijkt. De veren van hun kant werden soepeler. De antirolstang werd één millimeter dikker. De bekrachtiging van het elektrische stuur kreeg een nieuwe elektronische regeleenheid.

Onder de motorkap verandert nog meer. Het gehele gamma voldoet voortaan aan de Euro 5-normen en het verbruik daalt over de hele lijn. De CO2-uitstoot van de Ecoflex-versie daalt van 109 naar 98 g/km, wat hem een overheidskorting van 15 procent oplevert. Bovendien werd zijn 1.3 CDTi iets krachtiger, want hij levert voortaan 95 pk (70 kW), onder meer dankzij een turbo met variabele geometrie. Daarmee is hij 27 procent krachtiger dan de huidige EcoFlex (75 pk) en daalt de CO2-uitstoot met 10 procent. De 1.7 CDTi werd eveneens krachtiger (130 - 96 kW - in plaats van 125 pk) en heeft meer koppel (300 Nm), terwijl tegelijk het verbruik is gedaald dankzij een nieuwe turbo, een verbeterde directe injectie en een lichtere inlaatcollector.

Ook de benzinemotoren zijn allemaal krachtiger en tegelijk zuiniger. Zo verstoken de 1,4-liters tussen 5,0 en 5,5 l/100 km. Dat gunstige verbruik heeft Opel bereikt met behulp van een nieuwe oliepomp met minder wrijving. Een nieuwe thermostaat laat de motor sneller op temperatuur komen. En ten slotte krijgen de 1.2 en 1.4 een dubbele variabele sturing op de nokkenassen.

De Corsa OPC, voor de meest dynamische bestuurders, verandert iets minder, maar dankzij kleine aanpassingen voldoet de 1.6-turbo met 192 pk (141 kW) nu aan de Euro 5-normen. Zijn verbruik is met 9,5 procent gedaald. Zo drinkt hij voortaan nog 7,3 l/100 km en stoot hij nog 172 g/km uit.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten