Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Peugeot 508 haalt een frisse neus

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-06-2014

Het hele Peugeot 508-gamma ondergaat een facelift voor de herfst. De berline, break en allewegenbreak RXH krijgen allemaal een nieuw radiatorrooster en led-lichten. Ook het interieur wordt gemoderniseerd.

De 508, Peugeots topmodel in Europa en China, krijgt een verjongingskuur voor het hele gamma: berline, breakversie SW en allewegenbreak RXH. De belangrijkste wijziging wordt aan de neus doorgevoerd. Hij krijgt een meer verticaal radiatorrooster naar het voorbeeld van de 308. Maar hier wordt de leeuw wel centraal geplaatst, zoals bij vroegere Peugeots. Voor de koplampen wordt volledig op leds berust. De RXH behoudt zijn kenmerkende 'snorharen' vooraan. Andere esthetische aanpassingen zijn doorgevoerd aan de motorkap en de berline krijgt een gewijzigd achterste, met andere lichten en een herwerkte bumper.

Er verandert ook een en ander onder de motorkap. Zo krijgt de 508 een nieuwe Euro 6-benzinemotor: de 1.6 THP 165 met stop-start, die de THP 156 vervangt. Met een manuele zesversnellingsbak stoot die maar 129 g/km uit. Op dieselvlak wordt de BlueHDi-technologie veralgemeend, met een 2.0 BlueHDi van 150 pk die 105 g/km uitstoot en een 180 pk-versie van die motor met gerobotiseerde zesbak en 111 g/km. Zowel de berline als de break blijven verkrijgbaar met een Hybrid4-aandrijflijn. Die combineert nog steeds een 163 pk sterke tweeliterdiesel met een elektromotor van 37 pk. De RXH stoot slechts 85 g/km uit.

In het interieur vinden we een nieuw aanraakscherm van zeven duim. Daardoor konden bepaalde fysieke knoppen worden geschrapt op de middenconsole, wat plaats laat voor een extra bergvak met deksel. De 508 krijgt ook moderne uitrustingselementen, zoals een dodehoekwaarschuwing en een achteruitrijcamera. Hij ontsnapt ook niet aan de online-trend, met een heel palet aan applicaties, van een Coyote-functie over toeristische informatie tot verkeersinfo en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Het opgefriste 508-gamma wordt onthuld op het autosalon van Moskou (Rusland) en Chengdu (China) in de maand augustus. In Europa komt hij in september 2014 op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten