Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Clio

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-07-2012

Renault heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe generatie van zijn Clio. Op het programma: motoren met een lage uitstoot, uitgebreide personaliseringsmogelijkheden en een multimediasysteem met downloadbare apps.

Renault heeft foto's verspreid van de nieuwe Clio die in september zal worden onthuld op het salon van Parijs. Deze vierde generatie komt op verschillende vlakken modern uit de hoek. Zo biedt Renault de klant de mogelijkheid om zijn auto te personaliseren op basis van acht basiskleuren, waaronder vuurrood, voor bijvoorbeeld de buitenspiegelbehuizingen of, in het interieur, de biesjes rond de ventilatiemonden. Als kers op de taart kan ook een dakstriping worden besteld.

Renault heeft al laten weten dat de nieuwe Clio de benzinemotor Energy TCe van 90 pk en 135 Nm zal introduceren. De kleine 899 cc is uitgerust met een klein turbospruitstuk met lage inertie. De driecilinder is rechtstreeks ingespoten en heeft een variabele distributie aan inlaatzijde. Renault geeft een gemiddeld normverbruik op van 4,3 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 99 g/km. Aan dieselzijde zal het aanbod van start gaan met de Energy dCi 90 van 1,5 liter (normverbruik en CO2-normuitstoot van 3,2 l/100 km en 83 g/km). Renault laat ook weten dat een gerobotiseerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling (EDC) verkrijgbaar zal zijn.

Op uitrustingsvlak is er goed nieuws voor audiofielen. Het audiosysteem Renault Bass Reflex zou de klank van huiskamerluidsprekers evenaren door lage frequenties beter weer te geven en verzadiging of vervorming van het geluid te beperken. Ook de optie R-Link biedt mogelijkheden op het vlak van geluid. Naast het aanraakscherm, het navigatiesysteem en de bedieningsfuncties voor de auto kan deze interface namelijk worden voorzien van applicaties die kunnen worden gedownload op de R-Link-portaalsite van Renault. Met een van die apps, R-Sound Effect, kan je in het interieur zes motorgeluiden simuleren...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten