Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Espace, eenvolumer met cross-oversausje

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-10-2014

Op het autosalon van Parijs gaf Renault alle details vrij over zijn nieuwe Espace. De eenvolumer met panoramische voorruit staat hoger op de poten. Hij werd ook lichter en biedt meer technologie.

Qua stijl breekt de nieuwe Renault Espace resoluut met het verleden en leunt hij aan bij de cross-overs. Deze nieuwe generatie, die werd voorgesteld op het autosalon van Parijs, onderscheidt zich door een achterzijruitje dat moet doen denken aan het staartstuk van een vliegtuig. Zijn bodemvrijheid bedraagt maar liefst 16 centimeter, terwijl de vorige Espace slechts 12 centimeter boven de grond stond. Desondanks is de totale hoogte met 1,68 meter 63 millimeter afgenomen. De wielbasis won 16 millimeter en is nu 2,88 meter lang, met een totale lengte van 4,85 meter, ongeacht of je voor vijf of zeven plaatsen opteert.

Binnenin maken we kennis met een 'zwevende' middenconsole. Die plaatsing zou ergonomischer moeten zijn omdat ze alle essentiële bedieningselementen omvat, te bedienen via een draaiknop en een aanraakscherm. We vinden er ook de versnellingspook van de gerobotiseerde EDC-transmissie met dubbele koppeling. De bestuurder heeft een volledig digitaal dashboard voor zich en kan bepaalde gegevens bovendien raadplegen op het head-up display. Boorddocumenten en andere nuttige voorwerpen vinden dan weer een plaatsje in het uitschuifbare handschoenkastje van 12 liter.

Renault monteerde verder een panoramische voorruit van 2,8 vierkante meter die doorloopt in een vast glazen dak tot boven de voorstoelen. Een optioneel open dak kan het interieur nog meer laten baden in het licht. Achterin bestaat de tweede rij uit drie individuele stoelen. Tegen meerprijs biedt een derde zitrij nog eens twee plaatsen. In de vijfzitsversie heeft de koffer een volume van 660 liter en wanneer alle stoelen automatisch worden neergeklapt met een toets op het aanraakscherm stijgt dat zelfs tot 2.040 liter. De elektrische achterklep laat zich openen met de sleutel op of zelfs met een voetbeweging onder de bumper.
Onderweg plukt de nieuwe Renault Espace de vruchten van zijn 4Control-chassis met vierwielsturing. Op motorvlak vernieuwt Renault met een 1.6-biturbodieselmotor met 160 pk, gekoppeld aan een EDC-transmissie. De andere diesel is een 1.6 met 130 pk en handgeschakelde versnellingsbak. Aan benzinezijde is er de 1.6 TCe met 200 pk. Het platform van de nieuwe eenvolumer/cross-over bestaat uit lichte materialen: aluminium voor de deuren en de motorkap (nieuw), Noryl voor de voorvleugels en thermoplastische kunststof voor de achterklep. Daarmee verliest de Espace 250 kilogram en zou hij dus ook zuiniger moeten zijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten