Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Sport R.S. 01, een toekomstige Alpine

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-08-2014

Renault Sport heeft zopas de R.S. 01 onthuld, een GT voor de competitie die wordt ingezet in de Renault Sport Trophy van de World Series by Renault. We zien er ook de eerste aanzet in naar een toekomstige Alpine.

Tijdens zijn bekende World Series-weekends toont Renault vanaf 2015 het Renault Sport Trophy-kampioenschap, dat zal worden gereden met de R.S. 01. Deze coupé van 1.100 kilo wordt aangedreven door een 3.8-V6 biturbo van Nismo (Nissan) met meer dan 500 pk en 600 Nm. Hij is gekoppeld aan een sequentiële zevenversnellingsbak. De achterwielaandrijver maakt verder indruk met zijn afmetingen, want hij is 4.710 millimeter lang, 2.000 millimeter breed en slechts 1.116 millimeter hoog.

Naast zijn carrière op het circuit hopen velen ook luidop dat de R.S. 01 de aankondiging is van de toekomstige Alpine die de constructeur voor 2016 belooft. Dat is een geloofwaardige hypothese aangezien de World Series in de eerste plaats een krachtig marketinginstrument zijn voor Renault. De stijl van de racewagen is in elk geval rechtstreeks afgeleid van de conceptcar Alpine A110-50 uit 2012 en als gevolg daarvan ook van de concept Dezir uit 2010.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten