Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator Collection

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-08-2012

Rolls-Royce lanceert een beperkte reeks als homage aan Charles Stewart Rolls. De eerste van 35 Phantoms Coupé Aviator Collection werd onthuld op het Concours d'Elegance van Pebble Beach (VS).

De Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator Collection zal slechts 35 keer gebouwd worden. De beperkte serie, die werd onthuld tijdens het Concours d'Elegance van Pebble Beach, is een eerbetoon aan Charles Stewart Rolls maar ook aan de vooroorlogse luchtvaart. Rolls-Royce was toen sterk aanwezig in die branche met zijn over de hele wereld sterk geapprecieerde motoren. De designers lieten zich daarom inspireren door de pioniers van de luchtvaart, waartoe ook de mede-oprichter van het merk behoorde.

Sir Charles Stewart Rolls was de tweede Brit ooit in het bezit van een vlieglicentie. Hij liet trouwens in 1910 het leven aan het roer van een vliegtuig. Daarom is op het handschoenenkastje een citaat van de aristocrat aangebracht van na zijn eerste vlucht in 1908 aan boord van een machine van de gebroeders Wright: “"The power of flight is as a fresh gift from the Creator, the greatest treasure yet given to man." (De kracht van het vliegen is als een nieuw geschenk van de schepper, de grootste deugd ooit gegeven aan de mensheid).

De luchtvaartsfeer wordt verder opgeroepen door de keuze voor acajou-houtwerk dat herinnert aan de cockpit van een vliegtuig. Een ander knipoog is het uurwerk van Revue Thommen, dat is gebouwd volgens de normen van de vliegindustrie, met een bloedrode wijzer. De witte cijfers op zwarte achtergrond worden herhaald in het instrumentenbord. Als verwijzing naar het watervliegtuig Supermarine S6B, dat werd aangedreven door een Rolls Royce R Type-motor en dat in 1931 de Schneider-beker won, zijn op de transmissietunnel in geanodiseerd aluminium Torx-schroeven gebruikt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten