Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / S-Klasse krijgt pantser

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-08-2014

De jongste gepantserde S-Klasse, de S600 Guard, kan aanvallen met een raketlanceerder weerstaan. Toch blijft hij een luxelimousine met een V12 van 530 pk en 830 Nm.

Overheden, diplomaten en ordehandhavingsdiensten kunnen voortaan een Mercedes S600 Guard bestellen. De grote berline krijgt een versterkt koetswerk met specifieke staalsoorten en andere materialen. De ruiten krijgen een film in polycarbonaat langs binnen om splintering tegen te gaan. De auto beantwoordt ook aan de VR9-nrom, wat betekent dat hij kogelinslagen, explosieven en zelfs raketaanvallen weerstaat. Bovendien kan hij op zijn speciale Michelinbanden nog 30 kilometer doorrijden als ze zouden worden lekgeschoten. Verder heeft de S-Klasse Guard een eigen zuurstoftoevoer voor het interieur en een automatische brandblusser.

Onder de motorkap heeft de S600 Guard een V12 met 530 pk en 830 Nm die is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat. Door zijn hoge gewicht blijft de topsnelheid beperkt tot 209 km/h en moeten ook de nodige aanpassingen worden doorgevoerd aan de ophanging, de remmen en de elektronische rijhulpsystemen. De berline staat op variabele schokdempers en luchtveren (AirMatic) om zoveel mogelijk comfort aan boord te bieden. De achterste plaatsen kunnen ook eenvoudig worden veranderd in een bureau met internetaansluiting of in een ontspanningsruimte. Om de instap te vergemakkelijken zijn de achterdeuren uitgerust met een hydraulische deursteun.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten