Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-02-2011

Een jaar geleden werd Saab onafhankelijk van General Motors. De Zweedse constructeur viert dat met een beperkte reeks van de 9-3 Cabriolet. De Independence Edition is enkel verkrijgbaar in specifiek oranje.

De Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition is ontwikkeld om Saab's onafhankelijkheid van GM en het 25-jarige bestaan van de eerste Saab cabrio te vieren. Er worden slechts 366 exemplaren gebouwd, één voor elke dag van het eerste onafhankelijke jaar plus één voor het begin van het tweede jaar. Alle 366 Independence Editions zijn in een uniek amberachtig oranje gelakt. Een ander specifiek kenmerk zijn de lichtmetalen 18-duimvelgen met vijf spaken en zwart satijnen afwerking.

Het interieur, op basis van het afwerkingsniveau Aero, kreeg eveneens een specifieke behandeling. We vinden er lederen sportstoelen en een beige-achtig oranje handschoenenkastje. Het dashboard, de handrem, de versnellingspookbekleding en de deurhendels zijn uitgevoerd in een carbonkleurig leer met oranje of grijze stiknaden. Een welkomstboodschap verschijnt bij het opstarten op het digitale scherm. Als laatste noteren we nog dat de bestuurder ook recht heeft op een turbodrukmeter.

Het motorenpalet is uitgebreid genoeg aangezien Saab de keuze laat tussen een 1.9-turbodiesel van 180 pk en een 2.0-turbo met directe injectie en variabele kleppentiming van 220 pk die ook beschikbaar is als Biopower ( met ethanol E85). Alle motoren zijn gekoppeld aan een zesversnellingsbak die naar keuze manueel of automatisch bediend wordt. Net zoals de rest van het gamma heeft ook de 9-3 Cabriolet Independence Edition recht op alle recentste aanpassingen zoals op de 9-3 Griffin.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten