Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Salon van Genève 2015: BMW Alpina B5 en B6 Bi-turbo Edition 50

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2015

BMW-veredelaar Alpina stelt in Genève de B5 en B6 Bi-turbo Edition 50 voor. Die worden in een beperkte reeks van 50 exemplaren gebouwd ter ere van de 50ste verjaardag van de constructeur.

De Alpina B5 en B6 Bi-turbo zijn sportieve afgeleiden van de BMW 5- en 6-Reeks. Ze werden door BMW Alpina gekozen als vlagdragers voor zijn vijftigste verjaardag. Deze beperkte reeks, die wordt voorgesteld op het salon van Genève (5-15 maart), brengt in herinnering dat Burkard Bovensiepen zijn bedrijf in 1965 in Beieren oprichtte. Zijn bedoeling was om auto's te ontwikkelen voor liefhebbers van stevige prestaties en 'verfijnde' interieurs. Hij bouwde daarom telkens BMW's om.

Voor deze Edition 50 krijgen de B5 berline en break en de B6 cabriolet en coupé een 4.4-V8 van 600 pk en 800 Nm in de neus. De motor met twee turbo's is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Optrekken van 0 naar 100 km/h duurt 4,2 seconden en de topsnelheden liggen afhankelijk van het model tussen de 323 en de 330 km/h. De uitlaatgassen worden door een titanium uitlaatsysteem gejaagd dat liefst 17 kilo minder weegt dan het klassieke systeem van BMW zelf. Ook de velgen zouden vederlicht zijn.

Het bedrijf uit Buchloe heeft uiteraard aan het chassis gewerkt. Zo zijn de actieve schokdempers herwerkt. De B5 en B6 Bi-turbo Edition 50 zijn verder standaard uitgerust met de actieve antirolstangen Dynamic Drive. Het sperdifferentieel heeft een mechanisme dat volledig met de hand wordt geassembleerd. Om de remmen te versterken, zijn grotere schijven gemonteerd. Als optie kan je kiezen voor een hogeprestatiesysteem met Brembo-klauwen met vier zuigers.

In het interieur wordt zwartgelakt edelhout gebruikt met Edition 50-opschrift en de handtekening van de oprichter van het bedrijf. De stoelen zijn met nappaleer bekleed, een materiaal dat ook op het dashboard wordt gebruikt. Met de optie 'Heritage' krijg je een bekleding die doet denken aan die van de Alpina B7 S Turbo Coupé uit 1982. Je krijgt dan zwarte stoelen waarvan het middelste deel gele en zwarte stiknaden in ruitmotief heeft. De 50 exemplaren krijgen elk een uniek nummer tussen 1965 en 2015.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten