Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Salon van Genève 2015: DS 5, een nieuw hoofdstuk

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-02-2015

De facelift van de DS 5 betekent een nieuwe stap in de geschiedenis van het luxelabel van Citroën. Nergens op de vijfdeurs zal namelijk nog het visgraatlogo van het moedermerk te vinden zijn, net zomin als op de andere modellen van het DS-gamma overigens.

De DS 5, die niet langer Citroën heet, verliest niet gewoon de dubbele visgraten in zijn radiatorrooster. De Franse luxevijfdeurs zal op het salon van Genève (5 tot 15 maart) zijn opwachting maken met een nieuw gezicht. De facelift brengt een radiatorrooster mee dat doet denken aan dat van de conceptcar Numéro 9. Verder krijgt de DS 5 nieuwe xenon- en ledkoplampen met bochtverlichting en wordt een nieuwe koetswerkkleur geïntroduceerd (inktblauw). Binnenin verschijnt een aanraakscherm waarop je de apps van op je smartphone tevoorschijn kunt toveren.

Het motorgamma wordt voor de gelegenheid eveneens bijgewerkt. Zo wordt de 2.0 HDi van 163 pk vervangen door een BlueHDi van 180 pk, die gekoppeld wordt aan een zestrapsautomaat en minder CO2 uitstoot (110 g/km in plaats van 154). De instapdiesel 1.6 BlueHDi ontwikkelt 120 pk. De benzineversie 1.6 THP ziet zijn vermogen stijgen tot 165 pk en zijn CO2-uitstoot met 30 g/km dalen, tot 135 g/km. Later, eind 2015, zal het gamma nog worden uitgebreid met een THP van 210 pk. De hybridevariant met een dieselmotor en vierwielaandrijving blijft verkrijgbaar. Die is goed voor 200 pk en een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km. De lancering van de vernieuwde DS 5 is voorzien voor juni.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten