Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Salon van Genève 2015: Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce, zijn naam zegt alles

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-03-2015

De Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce die zopas is voorgesteld in Genève levert geen half werk. Zijn V12 is opgevoerd tot 750 pk terwijl hij ook wat kilo's heeft afgeschud.

Het voordeel van Lamborghini's eindeloze typebenamingen is dat ze al bijna alles zeggen over de auto. Dat geldt ook voor de Aventador LP750-4 Superveloce, die zopas is onthuld op de persdag van het autosalon van Genève (5-15 maart). De supersportwagen geselt zijn vier wielen met een atmosferische 6.5-V12 van 750 pk en 690 Nm. Door de deurpanelen en de stoelen in koolstofvezel te maken en het multimediasysteem te schrappen is deze supersnelle versie van de Aventador 50 kilo afgeslankt. Met zijn leeggewicht van 1.525 kilo sprint hij van 0 naar 100 km/h in 2,8 seconden. De topsnelheid blijft daarentegen dezelfde: 350 km/h.

Zijn agressieve look wordt ondersteund door een nieuw uitlaatsysteem. Dat levert minder tegendruk, maar geeft de auto vooral een nog krachtiger stem. Volgens Lamborghini zelf gaat die van een 'bescheiden' (jawel...) gegrom in de stad tot een crescendo opklim naar een lyrisch gezang wanneer het tempo wordt opgevoerd. De bestuurder bedient de ISG-versnellingsbak met schakelhendels aan het stuur van in zijn koolstofvezel sportstoel. Het stuur zou zijn aangepast om de auto een beter compromis te geven tussen wendbaarheid in de stad en stabiliteit bij extreme snelheden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten