Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Salon van Genève 2015: McLaren P1 GTR, circuitspeelgoed

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-02-2015

McLaren heeft de circuitversie van zijn P1 klaar. De eigenaars van de 1.000 pk sterke hybride GTR mogen zich met hun speeltje gaan uitleven in een speciaal Driver-raceklasse.

De kans dat u ooit een McLaren P1 GTR kruist op de weg, is nihil: deze variant, die op het salon van Genève wordt voorgesteld, is niet gehomologeerd voor de openbare weg, maar enkel bestemd voor circuitgebruik. McLaren heeft zelfs een raceklasse op maat ontwikkeld, het Driver-programma. Na wat testwerk op Silverstone trekt het hele circus naar het Circuit van Catalunya in Spanje, waar de eerste race gereden wordt. Daar kunnen de gefortuneerde gentlemen drivers de1.000 paardjes (800 van de biturbo-3.8-V8 en 200 van de elektromotor) van hun hybride hypercar de sporen geven. Negentienduimvelgen met Pirelli-slicks moeten al dat geweld op de weg zetten.

In vergelijking met een standaard-P1 werd de GTR uiteraard nog verder aangepast aan zijn circuitroeping. Zo is het voorspoor 80 millimeter breder en ligt de auto 50 millimeter dichter bij de grond. De imposante vaste achterspoiler staat nog eens 10 centimeter hoger dan bij de wegversie (40 centimeter tegenover 30). Samen met de gestuurde flappen in de neus wint de P1 GTR daardoor 10 procent aan neerwaartse druk (660 kilogram bij 240 km/h). Daarnaast heeft deze variant ook een specifieke uitlaatlijn die 6,5 kilogram lichter is, onder meer door een beroep te doen op titanium en inconel (een legering van chroom en nikkel). Kenners zullen een déjà vu hebben bij de geel-groene bestickering van de P1 GTR die McLaren onthult op het salon van Genève (5-15 maart). Die verwijst namelijk naar de McLaren F1 GTR #06R, die in 1995 en 1996 enkele knappe resultaten behaalde in het BPR (de voorloper van het FIA GT-kampioenschap) en de 24 Uren van Le Mans.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten