Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Skoda Octavia RS

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-06-2013

De Skoda Octavia RS is aan zijn derde generatie toe. Hij heeft recht op een progressief stuur en twee motoren: een 2.0 TSI met 220 pk en een 2.0 TDI met 184 pk.

De nieuwe Skoda Octavia RS wordt onthuld op het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk. In vergelijking met andere leden van de Octavia-familie krijgen de RS berline en break een met respectievelijk 12 en 13 millimeter verlaagde ophanging. Ook de rest van het onderstel is aangepast, met een sportieve architectuur: McPherson-veerpoten vooraan en een multilink-as achteraan. Skoda monteert standaard een elektronische sperfunctie XDS die is geïntegreerd in het ESP en een progressief elektrisch bekrachtigd stuur. Verder krijgen de RS'en een aantal specifieke attributen om het geheel een dynamische toets te geven.

Onder de motorkap laat Skoda de keuze tussen een nieuwe 2.0 TSI met 220 pk of een nieuwe 2.0 TDI met 184 pk. Die zijn allebei naar keuze gekoppeld aan een manuele of gerobotiseerde zesbak. Stop-start is standaard om het verbruik te drukken “met minstens 19 procent”, zo lezen we in het communiqué. Qua prestaties sprint de berline met TSI naar 100 km/h in 6,8 seconden, de TDI heeft daar 8,1 tellen voor nodig. De topsnelheid komt uit op respectievelijk 248 en 232 km/h.

Deze derde generatie van de Octavia RS maakt uiteraard gebruik van de nieuwe afmetingen van het model om meer binnenruimte te bieden, temeer omdat de wielbasis met 102 millimeter is verlengd. En ondanks het sportieve temperament blijven ze veel kofferruimte bieden, met 590 liter voor de berline en 610 liter voor de breakversie Combi. Als topversies van het gamma bieden ze de allermodernste opties, zoals een multimediasysteem van de jongste generatie. Standaard is de sportieve sfeer aan boord, met heel wat RS-logo's. Als optie kunnen de zeventienduimvelgen worden vervangen door achttienduimers of zelfs wielen met een doormeter van 19 duim.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten