Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Skoda Rapid Spaceback

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-07-2013

De Skoda Rapid pakt uit met een Spaceback-vijfdeursversie, die korter is dan de berline. Hij richt zich in eerste instantie op jongere mensen die hun auto graag een wat persoonlijker look geven.

Met de Skoda Rapid Spaceback biedt het Tsjechische merk een compacte vijfdeurs-tweevolumer van 4,30 meter aan. Dat is 18 cm korter dan de vierdeursberline en slechts 7 cm langer dan een Fabia Combi. Het interieur is volgens de constructeur wel even groot als in de drievolumeberline, aangezien beide versies dezelfde wielbasis van 2.602 mm delen. Op de kofferruimte moet wel ingeleverd worden, met 415 in plaats van 550 liter of 1.380 tegen 1.490 liter met neergeklapte achterbank.

De Skoda Rapid Spaceback wordt in Europa geïntroduceerd met vier benzinemotoren en twee diesels. Voor de benzines varieert het vermogenspalet van 75 tot 122 pk (deze laatste met DSG), terwijl het dieselgamma naast de bekende 1.6 TDI van 105 pk ook een nieuwe versie met 90 pk omvat. In GreenLine-uitvoering claimt die een normverbruik van 3,8 l/100 km (of 99 g CO2/km). Deze motor wordt ook gelanceerd in de berline.

Bij de opties zitten onder meer een donkergetint panoramisch open dak en de mogelijkheid om de achterruit 10 cm lager te laten doorlopen in de achterklep. In combinatie met het panoramische dak geeft dit volgens Skoda een zeer aangenaam ruimte-effect. De Rapid Spaceback situeert zich zowat tussen een break en een hatchback in en mikt op een jonger cliënteel. Hij zal in september worden voorgesteld op het salon van Frankfurt, om in oktober in de showrooms te staan.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten