Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Skoda Superb Combi

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-09-2009

De grote Skoda Superb is voortaan ook verkrijgbaar als breakvariant. De Combi kan uitpakken met een gigantische en uiterst praktische koffer.

De Skoda Super Combi is even lang en breed als zijn berlinebroer (4.838 en 1.817 millimeter), maar hij is wel een ietsje hoger: 1.481 millimeter in plaats van 1.462. Deze grote break beschikt over een laadvolume van maar liefst 633 liter met de achterbank rechtop, en in maximumconfiguratie is zelfs 1.865 liter beschikbaar. In de optielijst vinden we een gemotoriseerde achterklep, net als een uitschuifbare vloer, om makkelijker zware voorwerpen te kunnen laden.

Opvallend is nog dat de kofferverlichting in de achterklep is verwerkt, waardoor ze meteen de hele achterkant van de auto verlicht. Deze Superb Combi is trouwens ook de eerste Skoda met een sleutelvrij instap- en starstsysteem (Kessy). Hij is bovendien beschikbaar met een panoramisch open dak in twee delen.

Het onderstel is dat van de berline, al werden de achterschokdempers aangepast om beter overweg te kunnen met zware belasting. Nieuw is wel dat de 2.0 TDI van 170 pk met partikelfilter kan worden gekoppeld aan een vierwielaandrijving. Verder omvat het motoraanbod nog een 2.0 TDI van 140 pk, net als een 1.4 TSI en 1.8 TSI op benzine van respectievelijk 125 en 160 pk en een 3.6 FSI van 260 pk, die laatste steeds met DSG-bak en vierwielaandrijving.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten