Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Subaru Forester

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-02-2011

De Subaru Forester blijft evolueren. Bovenop een hertekend in- en exterieur en technische verbeteringen introduceert de Japanse SUV ook een nieuwe en zuinigere boxermotor.

De Forester introduceert een nieuwe benzine boxermotor van de derde generatie. In vergelijking met zijn voorganger groeit de cilinderinhoud met... 1 cc tot 1995 cc. Het vermogen blijft ongewijzigd (150 pk) maar het koppel stijgt daarentegen wel van 196 tot 198 Nm. De boring en slag werden herzien om een compactere verbrandingskamer te bekomen. Heel wat verbeteringen qua koeling, wrijving, kleppencontrole en het nieuwe inlaatspruitstuk zorgen samen met een verbeterde in- en uitlaat voor een lager verbruik. Zijn gemengd normverbruik daalt met 10 procent tot 7,5l/100km.

De gefacelifte Forester is te herkennen aan het imposantere radiatorrooster en de hertekende buitenspiegels. De schokdempers gebruiken voortaan kleppen die hen sneller laten reageren. De ingenieurs herwerkten verder ophanging. De achterste silent blocs werden stijver. Binnenin biedt Subaru nieuwe kleuren en een vernieuwde bekleding aan en vinden we een aangepast instrumentenpaneel. In de optielijst staan onder meer een achteruitrijcamera en een Bluetooth-audiosysteem met kleurenscherm en zeven luidsprekers. De boxerdiesel van 147 pk blijft ongewijzigd in de catalogus staan. Ook de de symmetrische vierwielaandrijving blijft uiteraard standaard.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten