Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Technische updates voor Range Rover en Range Rover Sport

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-11-2014

Land Rover heeft de Range Rover en Range Rover Sport technisch bijgewerkt. Ze krijgen een nieuw rijhulpsysteem voor in het terrein, een head-up display en de 3.0-V6-diesels worden zuiniger.

De Range Rover en Range Rover Sport ondergingen een reeks technische updates om hen nieuwe functies te geven en om het verbruik te drukken, vooral in de 3.0-dieselversies. Een nieuw systeem is het ATPC of All-Terrain Progress Control. De bestuurder programmeert een kruipsnelheid tussen 1,8 en 30 km/h en de auto houdt die in moeilijk terrein aan zonder dat het rem- of gaspedaal moeten worden bediend. Het rijden op de weg wordt comfortabeler gemaakt dankzij een head-up display. Voor meer licht in het interieur zijn beide modellen verkrijgbaar met een panoramadak.

De 3.0 TDV6 uit de Range Rover en Range Rover Sport is technisch herwerkt. Hij neemt afscheid van zijn gefaseerde drukvoeding met dubbele turbo en stapt over op een enkele turbo met variabele geometrie en kogellager. Verder is de wrijving verminderd dankzij een tweetraps oliepomp, een uitlaatgasrecirculatie onder lage druk en nieuwe injectoren. Daardoor daalt het normverbruik naar 6,9 l/100 km (182 gram CO2/km), een winst van 8,5 procent in de Range Rover en 5,7 procent in de Sport. Het vermogen en koppel (258 pk en 600 Nm) veranderen niet. De Range Rover Sport SDV6 van zijn kant wint 14 pk en 100 Nm en komt uit op 306 pk en 700 Nm, terwijl het normverbruik daalt met 7 procent tot 7,0 l/100 km.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten