Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Golf R Variant, een break met 300 pk

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-11-2014

Volkswagen kleeft het R-logo op de Golf Variant tijdens het autosalon van Los Angeles. De break neemt daarmee ook de 300 pk sterke 2.0 TFSI en de vierwielaandrijving over van de R berline.

Tijdens het autosalon van Los Angeles (21-30 november) pakt Volkswagen uit met de Golf R Variant. De temperamentvolle break neemt dezelfde ingrediënten over als de Golf R. Het hart van de auto is de 2.0-turboviercilinder met 300 pk en 380 Nm, die in de Variant standaard is gekoppeld aan de gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling DSG. De vierwielaandrijving maakt gebruik van een centrale Haldex-meerschijvenkoppeling van de vijfde generatie. Volkswagen kondigt een normverbruik aan van 7,0 l/100 km.

De breakversie staat op een adaptieve ophanging DCC met drie programma's en een sportophanging die hem 20 millimeter dichter bij het asfalt legt. Via een kanteltoets kan je uit verschillende profielen kiezen, die inwerken op onder meer de motorsturing en de versnellingsbak. Bovendien kan het ESC volledig worden uitgeschakeld en is hij uitgerust met XDS+, dat in een bocht de binnenste wielen afremt. De Volkswagen Golf R Variant sprint van 0 naar 100 km/h in 5,1 seconden. Maar omdat hij in de eerste plaats een break is, kan in zijn koffer nog steeds 605 tot 1.620 liter aan bagage.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten