Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Golf Variant GTD, break met dieselpower

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-01-2015

Volkswagen zal op het salon van Genève de breakvariant van de Golf GTD onthullen. De Golf Variant GTD is uitgerust met dezelfde 2.0 TDI-viercilinder van 184 pk als de klassieke Golf GTD. Hij is te herkennen aan subtiele details.

Op het salon van Genève (5 tot 15 maart) zal VW de Golf Variant GTD onthullen. Net als de berline dankt die zijn sportieve karakter aan zijn 2.0 TDI van 184 pk. De viercilinder ontwikkelt trouwens ook 380 Nm. De bodemvrijheid van de break werd met 12 millimeter verlaagd met behulp van een sportophanging. De constructeur belooft een optrektijd van 0 tot 100 km/h van 7,9 seconden, maar vooral ook een normverbruik van 4,4 liter diesel per honderd kilometer.

Terwijl de Golf GTI uitpakt met rode accenten, kiest de GTD voor grijs en zwart, behalve voor de remklauwen. Hij onderscheidt zich door zijn radiatorrooster met chroombiesje, zijn donkere achterlichten en zijn zwarte dakrails. Verder is hij te herkennen aan zijn wielen van 17 of 18 duim, zijn specifieke bumpers, zijn bixenonkoplampen en zijn dubbele verchroomde uitlaat. Binnenin volgt de stijl de grijs-zwarte trend met zwarte deurpanelen, aluminium inzetstukken en pedalen in roestvrij staal. Ten slotte mogen we natuurlijk ook de versnellingspookknop in de vorm van een golfbal niet vergeten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten