Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Multivan T6, de klassieker

Verwachte lancering : 01-09-2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-04-2015

Volkswagen heeft de T6-generatie van de Transporter, Multivan, Multivan Business en Caravelle onthuld. De bestelwagen verandert niet drastisch qua stijl, maar past zich aan de nieuwe normen en technologieën aan.

Volkswagen heeft zijn T6 klaar. Op esthetisch vlak brengt die alvast geen revolutie mee. Ook de benamingen blijven behouden: Transporter voor de bestelwagenvariant, Multivan voor de eenvolumerversie, Multivan Business voor de chique shuttlebusvariant en Caravelle voor de minibusuitvoering. Wel heeft VW zijn T6 voorzien van nieuwe motoren, gecombineerd met een stop-startsysteem. Qua diesels is er de 2.0 TDI, met naar keuze 84, 102, 150 of 204 pk. Benzineliefhebbers kunnen kiezen voor een tweeliter-viercilinder met 150 dan wel 204 pk. De vierwielaangedreven versie 4Motion blijft verkrijgbaar en kan rekenen op een afdaalhulp en een aanhangwagenstabiliteitscontrole.

De T6 profiteert natuurlijk van de verworvenheden van de vorige generatie, maar doet toch ook een beroep op nieuwe technologieën. Zo is hij verkrijgbaar met de rijhulpsystemen van een berline, te weten een antibotsradar, een automatische noodremfunctie, een adaptieve onderstelcontrole, VW's anti-multicrashsysteem en een slaperigheidsdetectie. Sommige daarvan zijn standaard, afhankelijk van het gekozen model. Als optie is er ook een systeem dat met een stem waarschuwt voor gevaren rondom, zonder dat de bestuurder moet omkijken.

Ook biedt Volkswagen een gemotoriseerde achterklep aan, wat goed nieuws is voor wie wat moeite heeft met het bedienen van de klep, die zich in geopende toestand op twee meter van de grond bevindt. Elke Transporter, Multivan en Caravelle is standaard voorzien van een Bluetooth-verbinding voor gsm's. Als optie is een 6,3 duim groot aanraakscherm met nabijheidsdetectie beschikbaar dat ook internetconnectiviteit biedt, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor het navigatiesysteem, dankzij informatiediensten en realtime verkeersinfo.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten