Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Wicam X10: een intelligente action cam

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-01-2015

Een Belgisch bedrijf stort zich op de markt van de action cams met de Wicam X10. Die geeft gps-data weer in de video's die hij maakt en die je op je computer kan downloaden.

Op het autosalon va Brussel was een kleine stand te zien waar een Belgische action cam met geïntegreerd scherm werd voorgesteld. De Wicam X10 onderscheidt zich door zijn samenwerking met een gps-antenne. Daardoor kunnen navigatiegegevens in de video worden opgenomen, zodat ze in toegevoegde werkelijkheid op de beelden kunnen worden gemonteerd. Het bedrijf uit Waals-Brabant levert de Wicam X10 samen met software om de video's gemakkelijk op je computer over te zetten en om een snelheidsmeter, kaarten, chronocijfers en diverse andere gps-gegevens in de beelden te monteren. Dat kan manueel, maar er is ook een geautomatiseerde snelfunctie voor de montage.

Het systeem met groothoekoptiek wordt geleverd met een set lenzen en sensoren van goede kwaliteit, zodat beelden in Full HD-kwaliteit (1.080p) kunnen worden gefilmd. Op de geheugenkaart van 32 Gb is plaats voor tot vijf uur beeld, met inbegrip van alle gps-data. Die kunnen dan op vraag worden weergegeven: gemiddelde en momentane snelheid, acceleratie in vier assen, afgelegde afstand en weergave van de positie van het voertuig in Google Maps. Via een app kan je bovendien rondetijden berekenen.

Het toestel is verder compatibel met GoPro-steunen. En naast zijn toepassing op circuit en bij gemotoriseerde uitstappen, kan hij ook worden gebruikt bij andere activiteiten waarbij snelheid een rol speelt: fietsen en mountainbiken, skiën, rolschaatsen, zweefvliegen, activiteiten op zee,... Dat laatste kan onder meer dankzij de waterdichte doos. Bovendien is het toestel compacter dan een GoPro. Het kan ten slotte ook dienen als een gewone dashcam met automatische opslag van de laatste vijf minuten als het een crash detecteert. In februari komt de Wicam X10 op de markt voor 300 euro.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten