Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi A3 e-Tron

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-02-2013

De Audi A3 e-Tron is een plug-in hybride. Hij heeft een gecumuleerd vermogen van 204 pk en een koppel van 350 Nm. Dankzij de herlaadbare batterij is een CO2-normuitstoot van 35 g/km mogelijk.

De Audi A3 e-Tron is een vijfdeurs berline met plug-in hybride technologie. In elektrische rijmodus is een rijbereik van 50 kilometer haalbaar. De voorwielaandrijver wordt dan enkel aangedreven door de elektromotor van 75 kW (102 pk) die is geïntegreerd in de nieuwe gerobotiseerde zesbak met dubbele kopelling (e-S-Tronic). De klassieke verbrandingsmotor is een 1.4 TFSI met 150 pk. Beide motoren kunnen samenwerken, waarbij ze tot een gecumuleerd vermogen komen van 204 pk en een koppel van 350 Nm.

De spurt naar 100 km/h neemt 7,6 seconden in beslag. De topsnelheid op benzine bedraagt 222 km/h, met de elektromotor is 120 km/h het plafond. Op de Europese normverbruikscyclus voor auto's met herlaadbare batterij is de A3 e-tron uitgekomen op een gemiddelde van 1,5 l/100 km, wat een CO2-uitstoot van 35 g/km oplevert. Maar die waarden zijn nog niet definitief, want de auto is nog niet productierijp. De Audi A3 e-Tron wordt voorgesteld op het salon van Genève (7-17 maart) en komt in 2014 op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten