Zoeken

Audi S3 Sportback


Nieuw

In Genève stelt Audi de S3 Sportback voor. Net zoals de driedeurs S3 wordt deze vijfdeurs aangedreven door een 2.0 TFSI met herwerkte motorklank. Een sportophanging en Quattro-vierwielaandrijving zijn standaard.

12-02-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Audi A3
Kenmerken Audi A3

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Audi A3 (264)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Audi A3 (251)
Alles over Audi A3
Alles over Audi

De 2.0 TFSI met turbo en directe injectie van de Audi S3 Sportback levert 300 pk en 380 Nm, net zoals in de driedeurs S3. Daarmee kan de vijfdeurs naar 100 km/h spurten in 5,1 seconden met de manuele versnellingsbak, terwijl de gerobotiseerde bak met dubbele koppeling (S-Tronic) daar nog 0,1 seconde af doet dankzij een Launch Control-functie. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Wanneer het standaard Audi Drive Select in Dynamic wordt geplaatst, gaat de benzineviercilinder een sportiever geluid maken. De constructeur kondigt een normverbruik aan van 6,9 l/100 km.

De sportophanging vermindert de bodemvrijheid met 25 millimeter in vergelijking met een standaard A3 Sportback. De elektrische stuurbekrachtiging werkt variabel: licht bij lage snelheden en zwaarder wanneer je sportiever gaat rijden. De dynamische berline kan uiteraard rekenen op een Quattro-vierwielaandrijving. Het remsysteem is versterkt, met vooraan schijven met een diameter van 340 millimeter. Om 's nachts beter te zien, monteert Audi standaard bixenonlampen, die als optie kunnen worden vervangen door led-lichtblokken. De S3 Sportback gaat bij ons iets meer dan 40.000 euro kosten.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

blizzak trollhattan us rcz r ecstasy 535i potier bedrijfsvoertuig gt 001 leasing 3g injectie megane m6 ford tourneo gpl x5 dbs antartica 650i

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :