Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 4-Reeks Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-06-2013

BMW heeft de 4-Reeks Coupé voorgesteld. Dat is in feite een coupéversie van de 3-Reeks, maar de constructeur wil beide koetswerkvarianten meer diversifiëren.

BMW's nieuwe naamgevingssysteem gaat uit van even reeksnummers voor de coupés en de cabrio's. Daarom staat er niet langer een 3-Reeks Coupé in de prijslijst, omdat hij is vervangen door de 4-Reeks Coupé. De nieuweling uit München neemt uiteraard wel de technische elementen over van zijn berlinebroer 3-Reeks. De constructeur heeft hem echter naast zijn 14 millimeter extra lengte en zijn profiel met twee deuren ook een heel eigen identiteit gegeven, met een duidelijk anders gevormde voorbumper en luchtuitlaten op de flanken. Ook het onderstel krijgt een specifieke afstelling. De sporen zijn breder en de bodemvrijheid is verlaagd om het zwaartepunt tot onder de 500 millimeter te brengen.

Deze vierde generatie van de middenklassecoupé in het BMW-gamma komt deze herfst op de markt met aanvankelijk drie motoren. De 420d wordt aangedreven door een tweeliterdiesel met 184 pk. Op benzinevlak is er de 428i met 245 pk en de 435i met een zes-in-lijn van 306 pk. Standaard drijft de coupé de achterwielen aan via een manuele zesversnellingsbak. Een achttrapsautomaat met schakelhendels aan het stuur staat in de optielijst. De benzinemotoren kunnen bovendien worden gecombineerd met vierwielaandrijving. Later mogen we nog een 4-Reeks Cabrio verwachten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten