Zoeken

BMW 5-Reeks en M5


Nieuw

De volledige BMW 5-Reeks (berline, Touring, GT en M5) onderging een opfrisbeurt. Vooral de bumper van de GT, het motorenpalet en de optiecatalogus zijn onder handen genomen.

19-05-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW 5-Reeks Gran Turismo
Kenmerken BMW 5-Reeks Gran Turismo

Reviews & tests

Advies van de gebruikers BMW 5-Reeks Gran Turismo (22)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW 5-Reeks Gran Turismo (1)
Alles over BMW 5-Reeks Gran Turismo
Alles over BMW

De BMW 5-Reeks onderging een subtiele facelift. Aan de berline en breakversie Touring zijn discrete retouches doorgevoerd aan de neus en de achterlichtblokken. Op de Gran Turismo zijn de wijzigingen duidelijker, met een meer uitgesproken hertekende voorbumper. Ook de achterpartij is aangepast om langer en lager te lijken. Daarenboven is de koffer gegroeid met 60 liter tot 500 liter. Nu we het toch over de bagageruimte hebben: voortaan kunnen de kofferdeksels van alle 5-Reeksen als optie worden geopend én gesloten met een simpele zwaaibeweging van de voet (Comforttoegang). Daarnaast is xenonverlichting vanaf heden standaard op alle versies. In de optielijst staan adaptieve led-koplampen en led-mistlampen. Ten slotte hebben de ingenieurs ook de ophanging herijkt.

Onder de motorkap voldoen vanaf de facelift alle motoren aan de strengere Euro 6-uitstootnormen, die pas in september 2014 in voege treden. Dat impliceert onder meer dat alle dieselversies standaard worden geleverd met BluePerformance-technologie om de NOx-uitstoot te beperken. Afhankelijk van het model worden de uitlaatgassen rechtstreeks gezuiverd in een selectieve katalysator of worden de NOx in een aparte filter opgevangen om daar dan periodiek te worden geneutraliseerd met een ureumoplossing. Voor de berline en de break is een nieuwe instapdiesel beschikbaar in de vorm van de 518d. Die wordt aangedreven door een 2.0-viercilinder met 143 pk die een normverbruik van 4,5 l/100 km haalt (119 g CO2/km). Helemaal bovenaan het gamma prijkt een nieuwe biturbo-V8 met 450 pk. In de hybride versie is de sturing van het energiestroombeheer geherprogrammeerd.

Ook de supersportieve M5 is onder handen genomen. De berline ondergaat eveneens een esthetische opfrisbeurt, met een andere grille en achterlichten. De hoogtoerige 4.4-V8 met twee turbo's wordt nog steeds gecombineerd met een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling en het vermogen blijft 560 pk. Een nieuw optioneel Performance Pack brengt dat echter op 575 pk. In de optielijst staan verder zaken zoals koolstofkeramische remmen en een uitgebreide file-assistent met spoorassistent en afstandsbewaring. Vanaf juli is de gefacelifte 5-Reeks beschikbaar.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

country azera ssangyong xlv sobriété seiottosei modus m6 gran coupé pulsar punch wtcc ring taxi cadillac cts afrika 535d mercedes cla 45 amg lp 560-4 sls amg tdv6 e-klasse (n.m.) duster

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :