Zoeken

BMW i3


Nieuw

De BMW i3 is de eerste elektrisch aangedreven auto van deze prestigeconstructeur op de markt. Als optie is het mogelijk om een tweecilinder benzinemotor van 650 cm³ te installeren als range extender.

24-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW
Kenmerken BMW

Reviews & tests

Tests BMW
Advies van de gebruikers BMW (2147)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW (1298)
Alles over BMW
News BMW

Normaal gezien was er een embargo op deze informatie tot 29 juli. Het ligt in onze gewoonte dergelijke embargo's scrupuleus te respecteren, maar eens te meer hebben vele buitenlandse sites gemeend het te moeten doorbreken. Wij zijn het aan onszelf en zeker aan u als lezer verplicht u de info niet langer te onthouden. Ziehier dus de eerste officiële gegevens over de i3, in AutoGids van 7/8 eerstkomend vindt u een uitgebreide close-up en een prototypetest van BMW's nieuweling.

BMW gooit zich dus in de elektrische aandrijving met de i3. De vierkante stadsauto meet net geen 4 meter en beschikt over een elektrische krachtbron van 125 kW/170 pk die ook 250 Nm koppel levert. De achterwielen worden aangedreven via een transferbak met 1 verhouding, de motor kan een toerental van 11.400 o/m aan, goed voor een top van 150 km/h. Dankzij het lithium-ion batterijpakket in de vloer kan hij 130 tot 160 km ver rijden met een lading, in de Eco Pro+ modus kan dat zelfs oplopen tot 200 km. Wie nog verder wil kan opteren voor een tweecilinder benzinemotor van 650 cm3 en 34 pk (afkomstig uit de BMW G 650 GS tweewieler) die dan als generator dienstdoet en naast de eleketrische motor tussen de achterwielen wordt ingebouwd. Daarmee geraak je 300 km ver alvorens er moet getankt worden. De i3 trekt in 7,2 seconden op van 0 naar 100 km/h.

Deze veelzijdige stadsauto op elektriciteit heeft 5 deuren en draait op interconnectiviteit. Standaard vind je BMW's ConnectedDrive systeem (Sim-kaart geïntegreerd) met veelvuldige toepassingen. Zo kan het navigatiesysteem bijvoorbeeld adviseren het laatste deel van een traject te voet of met ander (openbaar) vervoermiddel te doen als dit interessanter/sneller is. Vanop afstand kan je met je Smartphone zien of de auto voldoende is opgeladen en de optie Driving Assistant Plus kijkt ook toe op de veiligheid van het voertuig dankzij een waarschuwing voor mogelijke ongevallen of een systeem van voetgangerdetectie met automatische remfunctie. In november moet de i3 in de showrooms aankomen en daar zal hij vanaf 35.500 euro te verkrijgen zijn.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen BMW

Telex:
VAB-Gezinswagens van het Jaar

Telex:
Les Grands Prix du Festival automobile

Gedetailleerde webtest:
BMW 316d

Gedetailleerde webtest:
BMW 520d
Tag Cloud

pirelli all grip mazda6 consortium mini active hybrid rijschool venator gehandicapte nissan hamann pathfinder lmp1 v12 hyundai i30 kizashi aeb metaalkleur jury syntra

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :