Zoeken

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Constantini


Nieuw

Bugatti heeft in Dubai een derde speciale versie van de Veyron Grand Sport Vitesse onthuld. Die is een eerbetoon aan Meo Constantini, een coureur en piloot die onder meer de Targa Florio won.

06-11-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Bugatti Veyron
Kenmerken Bugatti Veyron

Reviews & tests

Tests Bugatti Veyron
Advies van de gebruikers Bugatti Veyron (0)
» Geef uw mening

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Bugatti Veyron (0)
Alles over Bugatti Veyron
Alles over Bugatti
News Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Constantini is de derde van zes speciale reeksen van de supersportwagen, die telkens in slechts drie exemplaren worden gebouwd en gewijd zijn aan historische personen die de Bugatti-mythe hebben helpen bouwen. Deze versie is gelakt in de kleur Bugatti Dark Blue Port, dat erg dicht bij het blauw ligt van de Types 35 waarmee het merk in de jaren '20 racete. Het is trouwens met dit model dat Constantini in 1925 en 1926 de Targa Florio (Sicilië) won, destijds een van de belangrijkste races ter wereld.

Voor hij coureur was voor Bugatti werkte Constantini als piloot. Hij bestuurde zelfs jachtvliegtuigen tijdens de Italiaans-Turkse oorlog van 1911. In 1918 verliet hij de luchtmacht om zich op de autosport te storten met een Type 13 die hij zelf had verbeterd. Op die manier ontmoette hij Ettore Bugatti, met wie hij vanaf 1920 een hechte vriendschap sloot. En in 1923 werd hij een officieel merkrijder voor de Bugatti-stal. In 1927 wordt hij dan manager van het fabrieksteam, een functie die hij tot 1935 bekleedde.

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Constantini kost 2,09 miljoen euro exclusief belastingen en wordt slechts in drievoud gebouwd. Hij onderscheidt zich door zijn specifieke kleur, door decoratieve toetsen in koolstofvezel en door deuren in gepolijst aluminium. Onder de mobiele achterspoiler en tussen de stoelen is het traject van de Targa Florio te zien. Op de brandstofklep en de hoofdsteunen is de handtekening van de coureur-vliegenier aangebracht. Technisch verandert de auto niet: 8.0-W16 met 1.200 pk en 1.500 Nm.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Bugatti Veyron

Nieuw:
Bugatti Veyron Grand Sport « L'Or Blanc »

Telex:
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Car

Nieuw:
Bugatti Veyron Grand Sport Bernar Venet

Nieuw:
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Telex:
Er blijven nog 50 Veyrons over

Nieuw:
Bugatti Veyron Legend Jean-Pierre Wimille

Nieuw:
Bugatti Veyron Grand Sport

Nieuw:
Bugatti Veyron Super Sport

Nieuw:
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport

Telex:
Bugatti herovert wereldrecord
Tag Cloud

s-klasse coupé porsche 911 turbo s sterren f150 water crisis fisker atlantic e-brussels ft-bh kalina think pioneer fap dart legend 2-reeks active tourer citroën ds3 audi s3 sportback mulsanne 964

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :