Zoeken

Ferrari 458 Speciale


Nieuw

Ferrari komt naar Frankfurt met de 458 Speciale. Zijn atmosferische V8 levert 605 pk en pakt uit met spitstechnologie, zoals een doorgedreven actieve stroomlijn.

20-08-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Ferrari 458
Kenmerken Ferrari 458

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Ferrari 458 (0)
» Geef uw mening

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Ferrari 458 (1)
Alles over Ferrari 458
Alles over Ferrari

Met 135 pk per liter cilinderinhoud mag de Ferrari 458 Speciale pochen dat hij de atmosferische motor met het hoogste specifieke vermogen ter wereld heeft. Uit zijn 4.495 cc haalt hij namelijk 605 pk. Het koppel topt af op 540 Nm. Verder heeft het ingenieursteam in Maranello aan de gerobotiseerde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling gewerkt om hem (nog) sneller te laten schakelen. In combinatie met het lage gewicht van 1.290 kilo (90 kilo minder dan de 458) maakt dat van de Speciale een erg snelle auto: de spurt van 0 naar 100 km/h neemt slechts 3,0 seconden in beslag, 200 km/h staat na 9,1 seconden op de teller. Een rondje over Ferrari's eigen referentiecircuit Fiorano duurt 23,5 seconden, wat 0,5 tel sneller is dan de 740 pk sterke F12 Berlinetta.

De 458 Speciale is ook een waar uitstalraam van technologie. Zo pakt hij uit met een 'actieve stroomlijn met variabele geometrie', die later in alle toekomstige Ferrari-modellen te vinden zal zijn. Samen met Pininfarina zijn de lijnen van de 458 verfijnd om hem efficiënter te maken. Beweeglijke vleugeltjes voor- en achteraan op het koetswerk verhogen de neerwaartse druk bij hoge snelheden zonder de luchtweerstand te vergroten. Een andere opvallende nieuwigheid is het SSC. Dit Side Slip Angle Control System wordt aangestuurd door een programma dat het rijden op en over de grens moet vergemakkelijken. Het systeem grijpt in op de werking van het actieve achterdifferentieel en op het motorkoppel om zijstappen van de achteras perfect te kunnen beheersen. De ultrasportieve coupé, die standaard wordt geleverd op Michelins Pilot Sport Cup2, wordt in september onthuld op het salon van Frankfurt.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

opel cascada importeren e-tron show q7 lexus lf-cc calender easy door px wikango toyota camatte57s ford fusion gratis foto kia quoris porsche 918 spyder vertigo lara stone carrossier diamond

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :