Zoeken

Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster


Nieuw

De Lamborghini Aventador krijgt een roadsterversie. Het dak in ultralicht koolstofvezel moet met de hand worden verwijderd. De 6.5-V12 met 700 pk blijft ongewijzigd.

12-11-2012

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Lamborghini Aventador
Kenmerken Lamborghini Aventador

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Lamborghini Aventador (0)
» Geef uw mening

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Lamborghini Aventador (0)
Alles over Lamborghini Aventador
Alles over Lamborghini

De Lamborghini Aventador LP 700-4 krijgt een roadster-afgeleide. Deze targa heeft een hard dak in koolstofvezel dat uit twee stukken is opgebouwd en niet meer dan 6 kilo weegt. Het wegnemen of plaatsen moet met de hand gebeuren. In de neus is een specifiek bergvak voor de dakdelen gemaakt. Een elektrisch windscherm maakt dat de twee inzittenden zichzelf enigszins uit de wind kunnen zetten. Een deflector op de voorruit, die net zoals het dak manueel moet worden geïnstalleerd, moet luchtwervelingen tot een minimum beperken.

De motorkap achterop de auto is hertekend. Ze vertoont twee zeshoekige vensters om de 700 pk sterke V12 te kunnen bewonderen die centraal achterin ligt en de vier wielen aandrijft. Maar de motorkap is ook aangepast om de luchtstromen te optimaliseren en om regenwater goed af te kunnen voeren. De motor wordt standaard uitgerust met uitschakelbare cilinders en stop-start om brandstof te besparen. Dat weerhoudt de brute Italiaan er echter niet van om in 3 seconden naar 100 km/h te spurten en een topsnelheid te halen van 350 km/h. Dat zijn even vlotte tijden als de coupé. Ondanks het weinig gesofisticeerde dak vraagt Lamborghini toch meer dan 300.000 euro exclusief belastingen voor de Aventador Roadster.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

lm002 ktm volkswagen scirocco gts restauratie youngman ts030 premières ssangyong xiv-2 électrique druk peugeot 108 citroën ds3 cabrio dc100 gordelairbag alcoholtester xc60 polk chine verkoopscijfers c5 2005

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :