Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-08-2013

De Lamborghini Gallardo krijgt een nieuwe speciale reeks: de Squadra Corse. Die is rechtstreeks afgeleid van de Super Trofeo uit de competitie, waar hij bijvoorbeeld de achterspoiler van overneemt.

Van het circuit naar de openbare weg is maar een kleine stap met de Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. De Italiaanse bolide is afgeleid van de competitieversie Super Trofeo, maar is gehomologeerd voor de openbare weg. De Squadra Corse is onder andere uitgerust met de achterspoiler in koolstofvezel van het circuitmonster. Ook is de eveneens in dat materiaal vervaardigde motorkap bevestigd met een snelsluitsysteem en heeft de Squadra Corse recht op tal van aerodynamische elementen.

De V10 van 570 pk (bij 8.000 o/m), drijft de vier wielen aan via een gerobotiseerde versnellingsbak met zes verhodingen en heeft uiteraard geen moeite om de slechts 1.340 kilo wegende supersportieveling van aluminium en koolstofvezel weg te katapulteren: het optrekken van 0 tot 100 km/h gebeurt in 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 320 km/h. De remmen zijn koolstofceramisch. Binnenin hebben de twee inzittenden recht op een luxueuzere behandeling dan de coureur in een Super Trofeo, dankzij een bekleding in alcantara. De kuipstoeltjes kunnen als optie zelfs worden vervangen door comfortstoelen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten