Zoeken

Mazda 3 Hybrid en CNG


Nieuw

Op het salon van Tokio heeft Mazda de 3 SkyActiv Hybrid voorgesteld voor de Japanse markt. De berline heeft een (Japans) normverbruik van 3,2 l/100 km. Daarnaast werd ook een 3 voorgesteld die op aardgas rijdt.

22-11-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mazda 3
Kenmerken Mazda 3

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mazda 3 (40)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mazda 3 (23)
Alles over Mazda 3
Alles over Mazda

Op de Japanse markt wordt een hybride versie van de Mazda 3 gelanceerd. De constructeur uit Hiroshima koppelt een eigen 2.0-benzinemotor met 99 pk aan een synchrone elektromotor met permanente magneet van 82 pk, die bij Toyota wordt ingekocht. Samen kunnen ze maximaal 136 pk leveren. De stroom wordt opgeslagen in een nikkelmetaalhydride batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden of remmen. De overbrenging wordt verzorgd door een epicycloïdaal tandwielstelsel met continu variabele verhouding. Op de Japanse normverbruikscyclus verstookt de berline 3,2 l/100 km.

Naast de hybride pakte Mazda ook uit met een prototype van een 3 die aardgas (CNG) verbrandt. De berline wordt aangedreven door een tweeliter-benzinemotor die op benzine en gas kan rijden. De gastank ligt achter de achterbank. De erg hoge compressieverhouding (14:1) van de SkyActiv-motor maakt het blijkbaar veel gemakkelijker om de viercilinder op gas (of zelfs ethanol) te laten lopen. Beide brandstoffen hebben namelijk een veel hoger octaangetal dan benzine. Mazda heeft nog geen specificaties gecommuniceerd rond deze motor.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

mercedes sls amg electric drive cdti piste combi vauxhall vxr8 tourer toyota verso honda ev-ster loeb mjet r design navette activehybrid zev slr hologram concept one wiesmann sls 080 barcelona fashion h-1 people

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Weekend wellness & luxe


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :