Zoeken

McLaren P1


Nieuw

McLaren geeft alle informatie vrij over de supercar P1, die onthuld zal worden op het salon van Genève. Deze plug-in hybridecoupé met 916 pk spurt naar 300 km/h in minder dan 17 seconden.

26-02-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen McLAREN
Kenmerken McLAREN

Reviews & test

Tests McLAREN
Advies van de gebruikers McLAREN (0)
» Geef uw mening

Annbod & merk

Zoekertjes tweedehands McLAREN (0)
Alles over McLAREN
News McLAREN

De McLaren P1 is een buitengewone wagen die onthuld wordt in Genève (7 - 17 maart). Qua design is het productiemodel bijna identiek aan de conceptcar die in september 2012 in Parijs werd voorgesteld. De tweezitter wordt gebouwd in lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel. Hierdoor weegt hij 1.300 kilogram. Dit gewicht wordt voortgestuwd door een hybridemotor die centraal achterin ligt. Deze is opgebouwd uit een 3.8-V8 biturbo met 737 pk en een elektrische motor met 179 pk, ofwel 916 pk - en 900 Nm - in totaal. De overbrenging wordt toevertrouwd aan een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten.

Voor de prestaties op het circuit en op de weg valt hij terug op Formule 1-technologie, zoals IPAS (Instant Power Assist System). Dit systeem maakt dat hij van 0 tot 100 km/h sprint in minder dan 3 seconden. Van 0 tot 200 km/h neemt slechts 7 seconden en 300 km/h wordt na minder dan 17 seconden gehaald. De ingenieurs van Woking verkozen om de topsnelheid elektronisch te begrenzen op 350 km/h. Deze McLaren kan aan een gemiddelde snelheid van 50 km/h 20 kilometer zuiver elektrisch rijden. Daarenboven kan hij opgeladen worden aan het stopcontact wanneer de batterij achter de stoelen leeg is.

De P1 (van Position 1) is uitgerust met actieve aerodynamische elementen, zoals de gestuurde 'flaps' onder het koetswerk voor de voorwielen of de grote actieve spoiler achteraan die tot 600 kilogram neerwaartse druk creëert. Voor de remmen heeft McLaren een beroep gedaan op zijn competitiepartner Akebono. Die heeft een nieuw type koolstofkeramische remschijven ontwikkeld. De McLaren P1 zal gelimiteerd worden tot 375 exemplaren. Die worden verkocht voor iets meer dan 1 miljoen euro, alles inbegrepen, met configuraties voor de weg en het circuit.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen McLAREN

Nieuw:
McLaren P1

Nieuw:
Officiële cijfers van de McLaren P1

Telex:
McLaren-showroom in Brussel

Telex:
Test McLaren MP4-12C

Nieuw:
McLaren P1
Tag Cloud

volvo v40 cross country k ford u.s.a. 9-3 berlinetta jaguar f-type st c-x75 lancer evolution carrera gt hedegaard gabriel aston aston martin rapide s belge horloges center tilburg anderlecht primeur

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Uw Ice Watch gratis!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :