Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes A 45 AMG

Geschreven door Olivier Duquesne op 13-02-2013

De Mercedes A-Klasse gaat voor het eerst door de handen van de ingenieurs van AMG in Affalterbach. Het resultaat is de A 45 AMG, een compacte berline met een 2.0-turbo met 360 pk.

De Mercedes A 45 AMG is temperamentvol. De compacte vijfdeurs levert een specifiek van 181 pk/l. Anders gezegd, de 2.0-viercilinder turbo ontwikkelt 360 pk. Zijn koppel loopt op tot 450 Nm. Deze levenslust is te danken aan het verregaande ontwikkelingswerk van de teams bij AMG. Ze hebben namelijk een drukvoeding met dubbele inlaat geplaatst die tegen 1,8 bar blaast. Nanoslide-technologie is toegepast bij de bedekking van de cilinderwanden, die de wrijving minimaliseert. De krukas en de zuigers zijn geoptimaliseerd. De motor is ook uitgerust met een koelsysteem met hoge efficiëntie.

De AMG Speedshift DCT, een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling, verdeelt het vermogen over de vier wielen. Het ESP werkt in drie trappen en kan volledig worden uitgschakeld. In de bochten kan bij onderstuur elke negentienduimer afzonderlijk afgeremd worden. De mannen en vrouwen van Affalterbach hebben eveneens de ophanging en de stuurbekrachtiging aangepast aan het temperament van de A 45 AMG. Hij sprint van 0 tot 100 km/h in 4,6 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het interieur en de look sluiten aan bij het vermogen van een dergelijke motor. Deze zeer sportieve compacte berline zal onthuld worden in Genève begin maart en deze zomer op de markt komen voor een prijs van meer dan 50.000 euro.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten