Zoeken

Mercedes E 63 AMG


Nieuw

Op het salon van Detroit heeft Mercedes de jongste evolutie van de E 63 AMG onthuld. Zijn V8 krijgt een aantal extra pk's. Bovendien heeft de constructeur een S-variant toegevoegd.

10-01-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz E-Klasse
Kenmerken Mercedes-Benz E-Klasse

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Mercedes-Benz E-Klasse (272)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz E-Klasse (212)
Alles over Mercedes-Benz E-Klasse
Alles over Mercedes-Benz

De Mercedes E 63 AMG heeft evenzeer recht op de update die de rest van het gamma ondergaat. Zijn 5.5-V8 krijgt 557 pk, ofwel 32 pk extra. Deze motor kan gecombineerd worden met de vierwielaandrijving 4Matic, die in het geval van de breakversie standaard is. Beide koetswerkvarianten kunnen nog extra vermogen krijgen in de 4Matic S-variant, die dankzij een verhoogde turbodruk 585 pk uitbraakt.

De E 63 AMG kan rekenen op een gerobotiseerde zevenversnellingsbak. De bestuurder heeft de keuze tussen vier rijmodi: 'C' ('Controlled Efficiency'), 'S' ('Sport'), 'S+' ('Sport Plus') en 'M' (manueel). De chrono's zijn navenant: de spurt van 0 tot 100 km/h neemt slechts 4,2 seconden in beslag met de achterwielaangedreven versie, 3,7 met die met vierwielaandrijving en zelfs maar 3,6 s voor de S. De topsnelheid is beperkt tot 250 km/h.

Op esthetisch vlak verbergt deze super-E-klasse zijn spieren niet. De S-variant beschikt is te herkennen aan lichtmetalen negentienduimvelgen met tien spaken in matgrijs titanium, geschoeid met 255/35-banden vooraan en 285/30-rubbers achteraan. Mercedes heeft daarenboven laten weten dat de CLS 63 AMG eveneens een S-variant zal krijgen, zowel de vierdeurscoupé als de
Shooting Brake.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

spyder coupe c63 amg koolstof miata erlkönig richard monturo t.v.r. jongeren seat leon cupra ccg automotive nissan sentra ford mustang shelby gt500 cobra overdrive renault zoé dodge abu dhabi camaro chine safety

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


WEDSTRIJD: Total 24 Hours of Spa!


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :