Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes E-Klasse Coupé en Cabriolet

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-01-2013

Na de berline en de break ondergaan nu ook de Mercedes E-Klasse Coupé en Cabriolet een facelift. Daarbij horen nieuwe turbobenzinemotoren die al aan de Euro 6-normen voldoen.

Zoals de familielogica het voorschrijft, hebben de Mercedes E-Klasse Coupé en Cabriolet dezelfde uiterlijke aanpassingen gekregen als de berline en de break. Dat betekent dat de dubbele koplampen zijn versmolten tot enkele, meer afgeronde exemplaren, onderlijnd met led-dagrijlichten. Ook de bumpers zijn aangepast. In het interieur zijn de middenconsole en het stuur herwerkt. De windgeleider Aircap bovenop de voorruit is nog steeds verkrijgbaar op de Cabriolet. Voortaan klapt hij echter pas uit vanaf 40 km/h en zakt hij weer naar beneden onder 15 km/h.

Onder de motorkap ligt een nieuwe BlueDirect-benzineviercilinder met directe injectie en turbo die op arm mengsel kan werken. Hij voldoet nu al aan de Euro 6-uitstootnorm, die pas in 2015 van kracht is. Ook de nieuwe biturbo-V6 van de E400 is al Euro 6-conform. Net zoals de berline en de break gaan de coupé en de cabrio gebruik maken van de Intelligent Drive-technologie. Die bestaat onder meer uit een botspreventiesysteem, een spoorassistent en permanente, niet-verblindende grootlichten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten