Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes GLA

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-08-2013

Op het salon van Frankfurt onthult Mercedes een volledig nieuw model: de GLA. De compacte SUV is iets langer dan de A-klasse waarop hij gebaseerd is. Er zijn meer varianten met vierwielaandrijving dan in de A-Klasse.

De Mercedes GLA is het vierde G-model van het merk met de ster. De compacte SUV is afgeleid van de A-Klasse, waarvan hij de stijlkenmerken overneemt. Hij is desalniettemin wat langer, breder en hoger dan de vijfdeurs. Zo is de GLA 4,42 meter lang, 1,8 meter breed en 1,5 meter hoog. Dankzij zijn bodemvrijheid trekt hij ook naast het asfalt zijn plan. Zeker wanneer hij uitgerust is met de vierwielaandrijving 4Matic. Die is beschikbaar bij drie van de vier motoren, meer bepaald op de 250 op benzine die in de A-Klasse ook al met 4x4 verkrijgbaar is, maar ook op de 200 CDI en de 220 CDI (136 en 170 pk). Enkel de 200 op benzine van 156 pk beperkt zich tot twee aangedreven wielen. De 200 CDI laat een gemengd normverbruik van 4,3 l/100 km optekenen (114g CO2/km). De GLA 250 4Matic sprint in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

De kofferinhoud bedraagt 421 liter, tegenover 341 liter voor de A-Klasse, dankzij het grotere koetswerk. Met neergeklapte achterbank stijgt het koffervolume tot 836 liter. Als optie kan er 60 liter extra kofferruimte gecreëerd worden (481 liter) door de helling van de achterste rugleuningen te verstellen. Nog steeds tegen bijbetaling kan de kofferklep elektrisch geopend worden. Standaard installeert Mercedes een vermoeidheidssensor en een botswaarschuwing. Optioneel wordt die laatste functie uitgebreid tot een ongevalpreventiesysteem. De auto gaat dan automatisch over tot een noodstop, tot bij snelheden van 200 km/h. Ook de multimedia is up to date met diverse applicatiemogelijkheden. De GLA staat begin 2014 bij de dealer.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten