Zoeken

Mercedes GLA


Nieuw

Op het salon van Frankfurt onthult Mercedes een volledig nieuw model: de GLA. De compacte SUV is iets langer dan de A-klasse waarop hij gebaseerd is. Er zijn meer varianten met vierwielaandrijving dan in de A-Klasse.

14-08-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz
Kenmerken Mercedes-Benz

Reviews & tests

Tests Mercedes-Benz
Advies van de gebruikers Mercedes-Benz (1128)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz (791)
Alles over Mercedes-Benz
News Mercedes-Benz

De Mercedes GLA is het vierde G-model van het merk met de ster. De compacte SUV is afgeleid van de A-Klasse, waarvan hij de stijlkenmerken overneemt. Hij is desalniettemin wat langer, breder en hoger dan de vijfdeurs. Zo is de GLA 4,42 meter lang, 1,8 meter breed en 1,5 meter hoog. Dankzij zijn bodemvrijheid trekt hij ook naast het asfalt zijn plan. Zeker wanneer hij uitgerust is met de vierwielaandrijving 4Matic. Die is beschikbaar bij drie van de vier motoren, meer bepaald op de 250 op benzine die in de A-Klasse ook al met 4x4 verkrijgbaar is, maar ook op de 200 CDI en de 220 CDI (136 en 170 pk). Enkel de 200 op benzine van 156 pk beperkt zich tot twee aangedreven wielen. De 200 CDI laat een gemengd normverbruik van 4,3 l/100 km optekenen (114g CO2/km). De GLA 250 4Matic sprint in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

De kofferinhoud bedraagt 421 liter, tegenover 341 liter voor de A-Klasse, dankzij het grotere koetswerk. Met neergeklapte achterbank stijgt het koffervolume tot 836 liter. Als optie kan er 60 liter extra kofferruimte gecreëerd worden (481 liter) door de helling van de achterste rugleuningen te verstellen. Nog steeds tegen bijbetaling kan de kofferklep elektrisch geopend worden. Standaard installeert Mercedes een vermoeidheidssensor en een botswaarschuwing. Optioneel wordt die laatste functie uitgebreid tot een ongevalpreventiesysteem. De auto gaat dan automatisch over tot een noodstop, tot bij snelheden van 200 km/h. Ook de multimedia is up to date met diverse applicatiemogelijkheden. De GLA staat begin 2014 bij de dealer.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Mercedes-Benz

Vergelijkende test:
Audi A4 Avant 2.0 TDI 143, BMW 318d Touring en Mercedes C 200 CDI Break

Eerste webtest:
Mercedes GLK

Nieuw:
Mercedes S 65 AMG

Vergelijkende test:
Audia A8 4.2 Quattro/BMW 545i/Mercedes E500

Eerste webtest:
Mercedes A-Klasse

Nieuw:
Mercedes CLA in beeld

Eerste webtest:
Mercedes B-Klasse

Nieuw:
Mercedes S-Klasse

Gedetailleerde webtest:
Mercedes S 250 CDI

Nieuw:
Mercedes A 45 AMG
Tag Cloud

g cabriolet électrique delorean horloges world solar challenge citroën ev ds4 wintrac interactief premium porsche 918 febelauto inforad flitser skoda superb combi garmin golf variant lamborghini gallardo mini clubman

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Uw Ice Watch gratis!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :