Zoeken

Mercedes V-Klasse


Nieuw

De Mercedes Viano ruimt baan voor de V-Klasse. De grote eenvolumer, die wordt onthuld in Genève, is verkrijgbaar in drie lengtes en met twee wielbasissen. In de neus ligt een viercilinderdiesel.

31-01-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Mercedes-Benz
Kenmerken Mercedes-Benz

Reviews & tests

Tests Mercedes-Benz
Advies van de gebruikers Mercedes-Benz (1147)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Mercedes-Benz (1032)
Alles over Mercedes-Benz
News Mercedes-Benz

Mercedes voegt de V-Klasse toe aan zijn gamma. Dat is de nieuwe naam voor de Viano, de personenwagenversie van de bestelwagen Vito. De auto voor kroostrijke gezinnen (of VIP-groepen) is verkrijgbaar in drie lengtes: 4.895 millimeter en 5.140 millimeter met een wielbasis van 3,2 meter of 5.370 millimeter met een wielbasis van 3,43 meter. Het merk met de ster heeft veel zorg besteed aan de cockpit, met een design dat nauw aansluit bij dat van de berlines. De erg uitgebreide uitrusting en rijhulpsystemen zijn gericht op zoveel mogelijk comfort en veiligheid. Zo is de V-Klasse standaard uitgerust met een multifunctioneel stuurwiel en een systeem dat de auto stabiel houdt bij stevige zijwind.

De V-Klasse kan als optie nog worden uitgerust met een full-ledverlichting afgeleid van die van de S-Klasse. Dit 'Intelligent Light System' past permanent de lichtbundel en -intensiteit aan de omstandigheden aan. Het systeem zorgt ook dat het tegenliggers niet verblindt en zet voetgangers en verkeersborden net extra in het licht om ze meer zichtbaar te maken. Het multimedia-aanbod kan erg compleet worden gemaakt, met onder meer een internetverbinding aan boord. Het geheel laat zich bedienen met een centrale draai- en drukknop en een scherm met een diameter van 17,8 of 21,3 centimeter. En ten slotte kan de bestuurder ook rekenen op een automatische parkeerassistent.

De 3.0-V6-diesel verdwijnt en moet plaats maken voor een 2.1-viercilinder. Die is verkrijgbaar met 136 pk (V 200 CDI), 163 pk (V 220 CDI) en 190 pk (V 250 CDI). De minst krachtige versies worden geleverd met een manuele zesversnellingsbak, de 250 CDI is standaard aan een zeventrapsautomaat gekoppeld, die als optie op de twee andere motoren wordt aangeboden. Een stop-startsysteem is sowieso standaard. Mercedes belooft een normverbruik van 5,7 l/100 km voor de V220 CDI (CO2: 149 g/km), 6,0 l/100 km voor de V 250 CDI en 6,1 l/100 km voor de V 200 CDI. In mei komt de V-Klasse op de markt.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Mercedes-Benz

Nieuw:
Mercedes GLE Coupé, een X6 met een ster op de neus

Eerste webtest:
Mercedes GLK

Nieuw:
Mercedes S 65 AMG

Wegtest:
Mercedes B200 & 200 CDI

Vergelijkende test:
Audia A8 4.2 Quattro/BMW 545i/Mercedes E500

Gedetailleerde wegtest:
Mercedes C 200 CDI Break & C 220 CDI A Break

Eerste webtest:
Mercedes B-Klasse

Nieuw:
Mercedes CLA in beeld

Nieuw:
Mercedes GLA

Gedetailleerde webtest:
Mercedes S 250 CDI
Tag Cloud

5008 ft speciale reeks john cooper works sleutel i-oniq turismo zeod volkswagen golf bluemotion kode9 lp550-2 draadloos 270 awd horizon tmg wil i-reeks opc xkr-s

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :