Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe BMW X6 blijft coupélook trouw

Geschreven door Olivier Duquesne op 06-06-2014

Na de X5 vorig jaar werd nu ook de BMW X6 vernieuwd. Die blijft echter trouw aan de looks en de filosofie van de eerste generatie. Ook onder de motorkap blijft de winst beperkt.

De tweede generatie van de BMW X6 blijft trouw aan het recept van zijn voorganger, maar zoekt visueel weer wat meer toenadering tot de rest van het gamma, en dan met name de in 2013 gelanceerde X5 (waarop hij gebaseerd is). Getrouw aan zijn filosofie is de neus echter iets agressiever getekend en ook de achterkant is duidelijk anders. De algemene proporties bleven haast ongewijzigd - logisch, aangezien de X6 met slechts 32 millimeter groeit, tot 4,91 meter. Ook in de hoogte en de breedte is het verschil verwaarloosbaar. Wel werd de koffer iets groter: 10 liter meer in vijfzitsconfiguratie (580 liter) en 75 liter extra wanneer de achterbank in 40/20/40-verhouding is neergeklapt (1.525 liter).

Onder de motorkap blijven de bekende krachtbronnen op post, allemaal gekoppeld aan de vierwielaandrijving xDrive en de Steptronic-achttrapsautomaat met bediening aan het stuur. De instapdieselversie 30d gaat van 245 naar 258 pk - of er bij ons ook een toegeknepen versie van 211 volgt, is nog niet duidelijk. Een trapje hoger vinden we de 640d, die er 7 pk bijkrijgt (313 pk), en nog wat hoger staat de M50d, die zijn 381 pk behoudt. Aan benzinezijde blijft de 35i ongewijzigd, maar de 50i krijgt er wel 43 pk bij, tot 450 pk. Voor het hele gamma belooft BMW een daling van het gemiddelde normverbruik van 22 procent.

Het interieur wordt overheerst door het 10,25 duim grote scherm van de iDrive-interface. Een glazen open dak - dat 12 centimeter langer is dan vroeger - zorgt desgewenst voor extra lichtinval. De standaarduitrusting is weelderig, met onder meer bixenonlampen, lichtmetalen negentienduimvelgen, een gemotoriseerde kofferklep, een lederen interieurbekleding, een klimaatregeling met twee temperatuurzones, een zelfdimmende binnenspiegel en een heel arsenaal aan veiligheidsuitrusting. Een adaptief dynamisch onderstel is als optie leverbaar. De nieuwe X6 wordt bij ons gelanceerd in december.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten