Zoeken

Nieuwe BMW X6 blijft coupélook trouw


Nieuw

Na de X5 vorig jaar werd nu ook de BMW X6 vernieuwd. Die blijft echter trouw aan de looks en de filosofie van de eerste generatie. Ook onder de motorkap blijft de winst beperkt.

06-06-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW X6
Kenmerken BMW X6

Reviews & tests

Advies van de gebruikers BMW X6 (33)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW X6 (17)
Alles over BMW X6
Alles over BMW

De tweede generatie van de BMW X6 blijft trouw aan het recept van zijn voorganger, maar zoekt visueel weer wat meer toenadering tot de rest van het gamma, en dan met name de in 2013 gelanceerde X5 (waarop hij gebaseerd is). Getrouw aan zijn filosofie is de neus echter iets agressiever getekend en ook de achterkant is duidelijk anders. De algemene proporties bleven haast ongewijzigd - logisch, aangezien de X6 met slechts 32 millimeter groeit, tot 4,91 meter. Ook in de hoogte en de breedte is het verschil verwaarloosbaar. Wel werd de koffer iets groter: 10 liter meer in vijfzitsconfiguratie (580 liter) en 75 liter extra wanneer de achterbank in 40/20/40-verhouding is neergeklapt (1.525 liter).

Onder de motorkap blijven de bekende krachtbronnen op post, allemaal gekoppeld aan de vierwielaandrijving xDrive en de Steptronic-achttrapsautomaat met bediening aan het stuur. De instapdieselversie 30d gaat van 245 naar 258 pk - of er bij ons ook een toegeknepen versie van 211 volgt, is nog niet duidelijk. Een trapje hoger vinden we de 640d, die er 7 pk bijkrijgt (313 pk), en nog wat hoger staat de M50d, die zijn 381 pk behoudt. Aan benzinezijde blijft de 35i ongewijzigd, maar de 50i krijgt er wel 43 pk bij, tot 450 pk. Voor het hele gamma belooft BMW een daling van het gemiddelde normverbruik van 22 procent.

Het interieur wordt overheerst door het 10,25 duim grote scherm van de iDrive-interface. Een glazen open dak - dat 12 centimeter langer is dan vroeger - zorgt desgewenst voor extra lichtinval. De standaarduitrusting is weelderig, met onder meer bixenonlampen, lichtmetalen negentienduimvelgen, een gemotoriseerde kofferklep, een lederen interieurbekleding, een klimaatregeling met twee temperatuurzones, een zelfdimmende binnenspiegel en een heel arsenaal aan veiligheidsuitrusting. Een adaptief dynamisch onderstel is als optie leverbaar. De nieuwe X6 wordt bij ons gelanceerd in december.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

sm7 helikopterwagen airbag paceman renegade nürburg jaguar c-x75 british mercedes b-klasse adblue wolfgang reip z/28 goedkoper 62 c.crosser seat leon st tibet sportief rotor tunnel

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :