Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nissan Qashqai

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-11-2013

Nissan heeft in Londen het doek getrokken van de nieuwe Nissan Qashqai. De tweede generatie van deze softroader rust op een gloednieuw platform en wijdt heel wat veiligheidsuitrusting in.

Nissan heeft de tweede generatie voorgesteld van de Qashqai - die met 2 miljoen geproduceerde exemplaren sinds 2007 een echte kaskraker is geweest voor het Japanse merk. De nieuwkomer is 49 millimeter langer en rust op een fonkelnieuw platform, dat CMF werd gedoopt en in de toekomst nog zal dienen voor 3 andere Nissans en 11 Renaults.

Als kind van zijn tijd heeft de nieuwe Qashqai aandacht voor connectiviteit, onlinediensten en sociale netwerken (via apps). Daarnaast wordt ook een heel arsenaal aan rijhulpsystemen beschikbaar, zoals een automatische noodremhulp, een vermoeidheidscontrole, verkeersbordherkenning, spoorassistentie, een dodehoekcontrole en automatische grote lichten.

Deze softroader, die in het Britse Sunderland zal worden gebouwd, wordt in januari 2014 gelanceerd. Het motorenpalet omvat uitsluitend drukgevoede motoren, waaronder een 1.2 DIG-T op benzine van 115 pk en de bekende 1.5 dCi (110 pk) en 1.6 dCi (130 pk). In de zomer mogen we nog een 1.6 DIG-T op benzine van 150 pk verwachten. Afhankelijk van de markt wordt ook vierwielaandrijving aangeboden. De zevenzitsversie +2 is verdwenen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten