Zoeken

Opel Meriva


Nieuw

De Opel Meriva heeft recht op een facelift die in wereldpremière aan het publiek wordt voorgesteld tijdens het salon van Brussel. Bijna alle motoren zullen aan de Euro 6-norm voldoen.

09-10-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Opel Meriva
Kenmerken Opel Meriva

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Opel Meriva (87)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Opel Meriva (61)
Alles over Opel Meriva
Alles over Opel

Opel koos voor het autosalon van Brussel (16-26 januari 2014) om in wereldpremière de facelift van de Meriva voor te stellen. De compacte eenvolumer met omgekeerde achterdeuren krijgt een hertekende neus, met een verchroomd radiatorrooster en een chroomlat onderaan de zijruiten. Ook led-dagrijlichten en -achterlichten zijn standaard. In het interieur verandert weinig, met uitzondering van een herwerkte middenconsole. Qua uitrusting brengt de facelift voor de Meriva het nieuwe, stembediende multimediasysteem IntelliLink. Daarmee kan je onder meer de muziek van je smartphone doorheen de luidsprekers van de auto beluisteren. Het zevenduims aanraakscherm kan ook de beelden van de voortaan verkrijgbare achteruitrijcamera weergeven.

De nieuwe Meriva heeft recht op de 1.6-dieselmotor die onlangs werd ingewijd door de Zafira Tourer, met 136 pk en 320 Nm. Hij zet een normverbruik neer van 4,4 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 116 g/km. Hij voldoet bovendien al aan de Euro 6-uitstootnormen. Later na de lancering in januari 2014 volgen andere, minder krachtige versies van deze motor. Op benzinevlak is in de neus een Euro 6-conforme 1.4 met 100 pk te vinden, maar ook twee turbo-afgeleiden daarvan, met 120 en 140 pk. De manuele vijf- en zesversnellingsbakken zijn herwerkt om de interne wrijving te verminderen. Hetzelfde geldt voor de optionele zestrapsautomaat. En ten slotte komt Opel ook nog met een lpg-versie met 120 pk.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

turismo arrinera chevrolet trailblazer hustler bosch toytoa r-space ford edge concept rood mini cooper john cooper works gp open air veryon i8 advanced tourer ix45 databank 112 lucht f 430 p7

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :