Zoeken

Peugeot RCZ R


Nieuw

Peugeot heeft op het Festival of Speed in Goodwood (Groot-Brittannië) de productieversie voorgesteld van de RCZ R. De coupé wordt aangedreven door een drukgevoede 1.6 THP met 270 pk, waarmee hij in 5,9 seconden optrekt van 0 naar 100 km/h.

10-07-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Peugeot RCZ
Kenmerken Peugeot RCZ

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Peugeot RCZ (25)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Peugeot RCZ (52)
Alles over Peugeot RCZ
Alles over Peugeot

De Peugeot RCZ R is de nieuwe meest sportieve variant van de Franse coupé. In vergelijking met de RCZ 1.6 THP met 200 pk werd hij 17 kilo lichter, waardoor hij nog maar 1.280 kilo op de weegschaal zet. Hij won echter vooral 70 pk. Met zijn 1.6 THP met 270 pk - en 330 Nm - gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak trekt de RCZ R in 5,9 seconden op van 0 tot 100 km/h en neemt de kilometer vanuit stilstand slechts 25,4 seconden in beslag. D topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Wat het verbruik betreft, geeft Peugeot een normgemiddelde op van 6,3 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 145 g/km.

De ingenieurs van Peugeot Sport hebben ook de ophanging van de coupé stevig herwerkt en hem voorzien van een Torsen-sperdifferentieel. Ook de remmen krijgen een specifieke behandeling. Achter de negentienduimvelgen gaan schijven schuil met een diameter van 380 millimeter en een dikte van 32 millimeter, die worden bediend door een klauw met vier zuigers. Volgens de constructeur zou de RCZ R bij 130 km/h genoeg hebben aan 61 meter om tot stilstand te komen. De RCZ R zal begin 2014 op de markt worden gebracht.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

hawtai bmw 4-reeks cabrio s-type zaventem okuyama escape overdrive 20d ampera white cuore volkswagen cc motorfiets mei bmw m135i ecopia coty sidi blue efficiency connect

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :