Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Peugeot RCZ R

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-07-2013

Peugeot heeft op het Festival of Speed in Goodwood (Groot-Brittannië) de productieversie voorgesteld van de RCZ R. De coupé wordt aangedreven door een drukgevoede 1.6 THP met 270 pk, waarmee hij in 5,9 seconden optrekt van 0 naar 100 km/h.

De Peugeot RCZ R is de nieuwe meest sportieve variant van de Franse coupé. In vergelijking met de RCZ 1.6 THP met 200 pk werd hij 17 kilo lichter, waardoor hij nog maar 1.280 kilo op de weegschaal zet. Hij won echter vooral 70 pk. Met zijn 1.6 THP met 270 pk - en 330 Nm - gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak trekt de RCZ R in 5,9 seconden op van 0 tot 100 km/h en neemt de kilometer vanuit stilstand slechts 25,4 seconden in beslag. D topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Wat het verbruik betreft, geeft Peugeot een normgemiddelde op van 6,3 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 145 g/km.

De ingenieurs van Peugeot Sport hebben ook de ophanging van de coupé stevig herwerkt en hem voorzien van een Torsen-sperdifferentieel. Ook de remmen krijgen een specifieke behandeling. Achter de negentienduimvelgen gaan schijven schuil met een diameter van 380 millimeter en een dikte van 32 millimeter, die worden bediend door een klauw met vier zuigers. Volgens de constructeur zou de RCZ R bij 130 km/h genoeg hebben aan 61 meter om tot stilstand te komen. De RCZ R zal begin 2014 op de markt worden gebracht.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten