Zoeken

Porsche 918 Spyder


Nieuw

In afwachting van zijn voorstelling in september heeft Porsche technische informatie vrijgegeven over de 918 Spyder. Van deze supersportieve hybride van 880 pk zullen 918 exemplaren worden gebouwd.

16-05-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Porsche
Kenmerken Porsche

Reviews & tests

Tests Porsche
Advies van de gebruikers Porsche (180)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Porsche (133)
Alles over Porsche
News Porsche

Langzaam maar zeker geeft de Porsche 918 Spyder zijn geheimen prijs. De definitieve versie van de opvolger van de Carrera GT zal worden voorgesteld op het salon van Frankfurt, in september. Deze supersportieveling, waarvan... 918 exemplaren zullen worden gebouwd, moet de McLaren P1 en Ferrari LaFerrari van antwoord dienen, en doet daarvoor een beroep op hybride technologie: hij beschikt over een 4,6 liter grote V8 van 608 pk, gekoppeld aan een elektromotor van 115 kW en een tweede van 95 kW op de achterwielen. Daarmee zou hij in totaal minstens 880 pk sterk moeten zijn en de facto over vierwielaandrijving beschikken.

De 918 kan zuiver elektrisch een topsnelheid halen van 150 km/h. Het maximale elektrische rijbereik bedraagt 30 kilometer. In hybride modus, en in optimale omstandigheden, zou het gemiddelde verbruik over de normcyclus 3 l/100 km bedragen. Anderzijds is de hybride aandrijving ook voorzien van twee sportieve programma's: Sport Hybrid en Race Hybrid. In die laatste stand kun je dan ook nog eens een Hot Lap-functie activeren, die alles uit de 918 Spyder haalt. Verder is deze supersportieveling uitgerust met een actieve stroomlijncontrole, die de grote achterspoiler aanpast om de luchtweerstand (en dus het verbruik) te verminderen of om de lift dan wel de downforce te vergroten.

De Porsche 918 Spyder maakt gretig gebruik van koolstofvezel en weegt dan ook slechts 1.640 kilogram. Alle aandrijfelementen zijn laag ingeplant, om een zwaartepunt dicht bij de grond te bekomen. De gewichtsverdeling over voor- en achteras bedraagt 57 en 43 procent. Prototypes hebben dan ook al mooie dingen laten zien, met onder meer een tijd van 7 minuten en 14 seconden over de Nordschleife van de Nürburgring, voldoende voor een plek bij de 5 snelste auto's voor weggebruik. Op de beelden die Porsche vrijgaf, is ook de cockpit te zien, die met zijn centrale tunnel duidelijk doet denken aan die van de Carrera GT. Die krijgt onder meer een Black Panel-functie.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Porsche

Telex:
Les Grands Prix du Festival automobile

Nieuw:
Porsche 911 (991)

Nieuw:
Porsche Cayenne

Eerste webtest:
Porsche 911

Eerste webtest:
Porsche Cayenne S Diesel

Nieuw:
Porsche Panamera Diesel

Meerkamp:
Audi Q7 3.0 TDI, BMW X5 30d, Lexus RX 450h, Mercedes ML 320 CDI, Porsche Cayenne Diesel & VW Touareg 3.0 TDI BlueMotion

Eerste webtest:
Porsche Panamera

Nieuw:
Salon van Genève 2015: Porsche Cayman GT4, klaar voor het circuit

Nieuw:
Porsche 911 Carrera 4 & 4S
Tag Cloud

koning x3 jato vds bmw 316i mp4-12c jeep wrangler falcon f7 rexton s40 toyota corolla marokko ventoux range rover evoque scoop 2008 retouche moskou jaguar cx-75 maserati quattroporte

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :