Zoeken

Porsche Panamera Diesel


Nieuw

In januari 2014 ruilt de Porsche Panamera Diesel zijn 3.0-V6 met 250 pk in voor een andere drieliter met 300 pk. Daarmee presteert hij uiteraard beter, maar hij wordt ook zuiniger.

03-09-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Porsche Panamera
Kenmerken Porsche Panamera

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Porsche Panamera (4)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Porsche Panamera (15)
Alles over Porsche Panamera
Alles over Porsche

In januari van volgend jaar stapt de Porsche Panamera Diesel over op een nieuwe motor. Het gaat nog steeds om een 3.0-V6, maar dat is zowat de enige gelijkenis met de huidige krachtbron. Opvallend is de turbo, die watergekoeld is. De nieuwe diesel levert 300 pk en 650 Nm, een verbetering van 50 pk en 100 Nm. De Duitse limousine wordt met deze nieuwe motor standaard uitgerust met het PTV Plus, dat het koppel tussen de achterwielen op variabele manier verdeelt via strategische remingrepen. Het doel daarvan is om de wendbaarheid bij lage snelheden en de levendigheid bij hogere snelheden te verbeteren. Ook de ophanging geniet enkele verbeteringen.

De eindoverbrenging van de achttrapsautomaat werd verlengd, waardoor het toerental daalt en dus het verbruik verbetert. Het normverbruik komt daardoor uit op 6,4 l/100 km (169 g/km). Om toch voldoende levendige prestaties te kunnen garanderen, zijn de eerste vier verhoudingen van de bak ingekort. Als gevolg daarvan sprint de vernieuwde Porsche Panamera Diesel naar 100 km/h in 6,0 seconden, tegenover 6,8 tellen voordien. De topsnelheid stijgt van 244 naar 259 km/h. Een laatste nuttig weetje is dat het sleepvermogen stijgt tot 2,6 ton. De basisprijs voor de nieuwe Porsche Panamera Diesel in België bedraagt 88.088 euro.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 




Onze goede adressen





Tag Cloud

mini rocketman renault fluence time attack volvo s60 polestar vw golf a6 avant rolls-royce d3 continental gtc youngman rendement laadpalen protest mini cooper john cooper works gp gt3 rs vuil canada cupra fiat panda cross rexton

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Win de auto van het jaar!


Vote for your favorite!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :