Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Productie Saab 9-3 hervat in Tröllhattan

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-12-2013

National Electric Vehicle Sweden AB heeft de productie hervat van de Saab 9-3 Aero in de fabriek in Trölhattan. De eerste exemplaren, met benzinemotor, worden verkocht in China en Zweden.

Na het faillissement van Saab in 2011 werden het merk en de fabriek in Tröllhattan gekocht door de Zweed met Chinese wortels Kai Johan Jiang. Hij creëerde daarvoor het bedrijf NEVS (National Electric Vehicle Sweden) met de ambitie om elektrische Saabs 9-3 te gaan bouwen. In afwachting daarvan hebben de ploegen de fabriek uit haar lange winterslaap gehaald met de officiële lancering van de 'nieuwe' Saab 9-3 Aero met een 220 pk sterke 2.0-turbomotor. De motoren worden geput uit de stock die nog over was bij de overname van de constructeur.

De eerste herstartfase is nog bescheiden, met slechts 10 gebouwde auto's per week. NEVS blijft echter de hoop koesteren om deze cijfers te laten stijgen naargelang de vraag groeit. Op dit moment is de gereanimeerde 9-3 hoofdzakelijk bedoeld voor de Chinese markt, maar een deel van de productie gaat naar Zweden. Hij wordt ook gehomologeerd in Nederland, en van daaruit wordt de verkoop over de rest van de EU uitgerold, op voorwaarde dat distributeurs worden gevonden. NEVS belooft verder tegen de lente van 2014 een elektrische versie van de 9-3 op de markt te brengen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten